Els Picats de Borgonyà fan història i guanyen el falatell d'or

És la primera colla de fora de Torelló que s'endú el premi i obté la màxima puntuació fins ara mai aconseguida. 

Publicat 24/02/2020, Torelló - Carnaval de Terra Endins
els-picats-de-borgonya-fan-historia-al-carnaval-de-terra-endins-i-guanyen-el-falatell-d-or

La carrossa guanyadora de la categoria A. (Foto: Ajuntament de Sant Vicenç).

Els Picats de Borgonyà es van endur el Falatell d’Or en la rua del Carnaval de Terra Endins, en la categoria de les carrosses A. Portava per nom “El cinquè element és aquí, i els Picats de Borgonyà el venim a compartir!” i feia referència a la disbauxa i a l’essència del carnestoltes, en les quals es va ambientar la plataforma que tenia quatre caps de lleons que simbolitzaven els elements del foc, la terra, el mar i l’aire. El jurat també va atorgar a la colla l’accèssit dels millors efectes especials. D’aquesta manera, els Picats de Borgonyà assoleixen dos rècords. Per una banda, aconsegueixen ser la primera colla de fora de Torelló que guanya el Falatell d’Or i per altra banda, la màxima puntuació històrica, amb 980 sobre un total de 1000 punts. Toni Ortega, membre dels Picats, assegura que estan molt contents i satisfets amb la feina feta, i explica com van viure la jornada.

En segona posició van quedar els Grillats amb una carrossa que representava un circ diabòlic dels anys vint. També van rebre l’accèssit al millor maquillatge. La carrossa presentava un pallasso gegant al capdavant i diversos jocs. La tercera posició va ser pels Enlletats que celebraven el seu 15è aniversari i van representar una vaca sagrada de l’índia. També van obtenir l’accèssit a millor vestuari. Pel que fa la categoria B, els guardonats amb la millor carrossa van ser la colla Els Troneres de Taradell i Centelles amb una plataforma centrada en un temple xinès i acompanyada per dos dracs. El segon lloc va ser per Kin Kakau i el tercer pels torellonencs Epoetaitaié que portaven un gat siamès. 

El tècnic del Carnaval, Blai Marginedas, explica que aquest any ha augmentat tant l’assistència de públic com de carrosses i persones participants. Enguany es va comptar amb un total de 24 carrosses, quatre més que en l’edició anterior. El temps també va respectar la celebració. Marginedas es mostra satisfet amb el desenvolupament de la festa i considera que totes les carrosses tenien “molta qualitat”. 

Pel que fa el desenvolupament de la rua constata que va ser una “mica més lenta del que de bon inici havien programat”. El tècnic ho relaciona “amb l’ostentació i l’estona que passava cada carrossa pel carrer Sant Miquel, que després de tants dies de feina tothom tenia ganes de lluir la seva creativitat”. Tot i això no es van haver de lamentar incidències greus. El més destacat va ser quan es va trencar una mà de la carrossa d’Un Diumenge Qualsevol, però es va solucionar ràpidament després de soldar-la. 

Després de la rua, la festa va continuar amb el Terra Endins Festival. Els assistents van poder gaudir d’actuacions a la sala polivalent com les del Grup Diversiones i José de Rico, així com de múltiples DJ’s de gèneres ben diferents.

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació