Els positius de coronavirus es mantenen a la Vall del Ges i Orís

Només s'ha comptabilitzat una persona més a Sant Vicenç. En el conjunt del territori hi ha 174 afectats. 

Publicat 02/07/2020, Vall del Ges/Orís - Societat

Les xifres de positius de coronavirus a la Vall del Ges i Orís es mantenen i només han augmentat en 1 persona respecte les últimes dades de la setmana passada. En aquests moments hi ha 174 persones afectades per la Covid-19. La població on s’ha comptabilitzat una persona més afectada per la pandèmia és a Sant Vicenç que passa dels 15 al 16. A Torelló hi ha 141 positius, a Sant Pere 15 i a Orís 4. Actualment als centres hospitalaris d'Osona (Hospital Universitari de Vic, Hospital Sant Jaume de Manlleu i Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic) hi ha hospitalitzades un total de 9 persones amb confirmació de COVID-19. En els últims dies, hi ha hagut un total de 5 nous ingressos als centres hospitalaris. Des de l'inici de la pandèmia, ja han estat donades d'alta als hospitals d'Osona 616 persones diagnosticades de COVID-19 que havien hagut de ser hospitalitzades.

Per altra banda, l’Hospital Universitari de Vic podrá realitzar, a partir d’ara els tests de coronavirus per a tot Osona. El Laboratori del Consorci Hospitalari de Vic ja disposa de la tecnologia i la infraestructura per poder realitzar les principals proves de detecció: els tests PCR i les serologies. Les proves ja no s'hauran d'enviar a analitzar a hospitals de tercer nivell, fet que permetrà tenir els resultats encara més ràpid i poder identificar i aïllar de forma precoç els possibles nous contagis. I és que per a la identificació ràpida dels possibles nous casos de coronaviurs és imprescindible que les proves de detecció siguin fiables i que el resultat es pugui obtenir quan abans millor. A l'inici de la pandèmia, les determinacions dels tests PCR s'havien d'enviar a l'Hospital Clínic de Barcelona i, malgrat la seva bona resposta, el temps mínim per tenir el resultat era de 12 hores. Ara, el Consorci Hospitalari de Vic ja compta amb la infraestructura necessària perquè el seu Servei de Laboratori, ubicat a l'Hospital Universitari de Vic, pugui realitzar les proves PCR. D'aquesta manera, només caldran entre 4 i 6 hores per detectar la presència del virus a les mostres respiratòries del pacient. La capacitat d'anàlisi del Laboratori del CHV permetrà assumir la demanda per aquest tipus de proves de tot Osona i, fins i tot, de comarques veïnes. Així mateix, el CHV ara també té capacitat per realitzar els tests serològics que, a partir d'una mostra de sang, permeten detectar els anticossos produïts pel propi organisme en resposta a la infecció per coronavirus SARS-CoV-2. Aquest tipus de serologies mesuren el nivell d'Immunoglobulina M (IgM) i d'Immunoglobulina G (IgG): la seva presència indica l'evolució de la infecció i permet saber si una persona ha passat la Covid-19. Amb la implantació d'aquestes noves tècniques a Osona, no caldrà derivar aquest tipus de proves a hospitals de tercer nivell, fet que permetrà reduir encara més el temps de resposta i detectar més ràpidament els possibles nous contagis.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació