Entra en vigor el toc de queda a Catalunya

La restricció de la mobilitat nocturna és de les 10 de la nit a les 6 del matí. 

Publicat 26/10/2020, Catalunya - Societat

Aquesta passada nit ha entrat en vigor la restricció de mobilitat nocturna, entre les 10 de la nit i les 6 del matí. I és que la situació epidemiològica de Catalunya obliga a adoptar noves mesures. La resolució, aprovada pel Procicat, contempla excepcions al toc de queda i que són el sector cultural; desplaçaments laborals; passejar el gos; sortides sanitàries; actuació urgent davant d’òrgans judicials o la cura de persones grans, menors d’edat, persones dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables.

La circulació de vehicles per carreteres i vies que transcorrin o travessin l’àmbit territorial de Catalunya estarà permesa sempre i quan tingui origen i destí fora de Catalunya. Així mateix, estarà sempre permesa la circulació quan es tracti de transport de mercaderies. Pel que fa a l’horari màxim d’obertura al públic, els serveis, activitats recreatives i esportives, comerç minorista i de restauració serà a les 9 del vespre ç, tot i que la prestació de serveis de restauració a domicili serà a les 10 de la nit. Finalment, les activitats culturals i espectacles públics podran finalitzar a les 10 de la nit i es permetrà el retorn dels assistents entre les 10 i les 11 hores. La limitació horària no afecta en cap cas als serveis essencials i d’urgència, com sanitaris, sociosanitaris, farmàcies, combustibles, emergències i actuacions judicials.

Segons la resolució, correspon als ajuntaments i a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, en l'àmbit de les seves competències, les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes en aquesta resolució. L'incompliment de les mesures serà objecte de règim sancionador.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació