ERC i el PSC donen suport al Pla per millorar el cos de la Policia Local

La CUP es va abstenir i JxCat hi va votar en contra. 

Publicat 01/10/2019, Torelló - Política
erc-i-el-psc-donen-suport-al-pla-per-millorar-el-cos-de-la-policia-local

El ple de dilluns a Torelló. (Foto: Ajuntament de Torelló).

L’Ajuntament de Torelló va donar llum verda en el ple de dilluns al Pla de productivitat per a la millora del cos de la Policia Local, pel període d’un any. Un punt que es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i el PSC. La CUP es va abstenir i JxCat hi va votar en contra. La regidora de Seguretat Ciutadana, Elisabet Viñas, va començar la seva intervenció dient que “creiem que és un tema que requeria la màxima atenció i celeritat per part nostra pel tal de trobar una solució, que encara que fos provisional,fos idònia per tenir un servei de policia en ple funcionament i en la mesura del possible que comencés a donar fruits des de la passada festa major”. Viñas va admetre que el Pla “no és la solució definitiva” i que s’hauran de valorar els resultats “periòdicament”. Paral·lelament a aquesta mesura va explicar que s’està treballant en la nova relació de llocs de treball de l’Ajuntament “que ha de ser l’instrument que determini les funcions i retribucions de tot el personal del consistori, inclosa la policia”. La regidora va afegir que “amb l’acord del comitè d’empresa hem decidit començar per la policia local, però des de l’equip de govern no ens oblidem que hi ha altres treballadors que estan en situacions similars”. L’equip de govern va valorar la problemàtica i les reclamacions existents d’aquest col·lectiu i les va dividir en tres blocs: “retribució d’una mitjana per sota de la província d’uns 400 euros bruts anuals, mobilitat dels agents que marxen a altres municipis i dificultats d’organització”. Per tal de revertir aquesta situació Elisabet Viñas va explicar que “ens va semblar ajustar-nos a les retribucions de la província, concretament” s’ha adoptat el model de Cervelló “ja que està donant bons resultats”. Es tracta d’un complement de productivitat destinat “a retribuir l’especial rendiment, l’activitat extraordinària, l’interès i la iniciativa amb què el funcionari desenvolupa les seves tasques”. Amb aquesta mesura “pretenem obtenir una major eficiència del personal i que al final es vegi reflectit al carrer i en definitiva se’n benefici el ciutadà”. Després “d’estabilitzar la plantilla de la policia local serà el moment de plantejar el model juntament amb la resta de grups”. Les partides pressupostàries que es destinaran a cobrir aquest increment de la despesa “seran les retribucions que fins ara es feien servir pel personal eventual i que es coneix com a càrrec de confiança, així com l’import pressupostari per retribuir la productivitat de la policia local que no es va fer efectiu per manca d’acord amb l’anterior govern”. Viñas també va voler agrair “l’esforç de la policia local durant la festa major i la confiança que ens han dipositat per fer front als seus problemes”. També va voler ressaltar “la última sentència que ha suspès tots els processos selectius del personal interí que limita poder cobrir les places que tenim amb el personal interí”. 

Per la seva banda, des de la CUP Torelló-Som Poble, Jordi Casanova, va dir que l’acord “respon a les presses i a les ganes de tancar un conflicte que dura massa”. Casanova va definir-lo com “un acord insuficient i amb moltes mancances” que no aturarà “el degoteig d’agents que marxen ja que les millores salarials no són consolidades sinó temporals".També va dir que “és un acord d’un any i que es basa en què la relació de llocs de treball que s’ha d’aprovar abans de l’estiu arreglarà la situació actual, però no hi ha res que ho garanteixi”. Els cupaires van aprofitar per criticar que “la negociació s’ha portat d’esquena als partits de l’oposició fins que l’acord ha estat tancat” i, per tant, “no hi hem pogut fer cap aportació”. El cupaire va justificar l’abstenció del seu grup per ser “un acord temporal i que dóna tranquil·litat, no el bloquejarem”. 

Des de JxCat, Neus Codina, va dir que el Pla contempla que “si l’agent va a treballar cada dia i té un bon tracte amb el ciutadà i el material i elabora els informes correctament cobrarà 600 euros més, uns diners encoberts per la llei”.Codina va comentar que aquest punt s’ha portat al ple “per la crítica o protesta que la policia està mal pagada, però que no són els únics” i que la millor manera de resoldre-ho “és amb la relació de llocs de treball de l’Ajuntament que és la base per regularitzar els sous dels treballadors”. En aquest sentit va afegir que “per tenir una pau social entre els treballadors i un control de la despesa és necessari la finalització de les fitxes”. La regidora de JxCat va dir que “incrementar el sou de manera individualitzada i aleatòria sense una planificació, igual que es va fer amb els sous de l’equip de govern, és una irresponsabilitat financera”. 

Per últim, el PSC va donar suport en aquest punt. El seu portaveu, Joan Carmona, va dir que “vam fer altres propostes de millora d’aquest Pla” que es concreten en què “l’acord del 2020 s’allargui fins el mes de desembre, que s’estabilitzi la plantilla de la policia i es defineixi el nou model amb més agents de proximitat, més presència i actuacions preventives i de mediació”. També va demanar a l’equip de govern que prengui el compromís de presentar la nova estructura organitzativa de la policia local abans d’acabar l’any. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació