ERC-Jpt aprova el reglament del casc antic amb el suport del PSC

La idea de l'equip de govern és posar-lo en funcionament a mitjans de gener. 

Publicat 28/10/2020, Torelló - Societat

L’equip de govern (ERC-JpT) i el PSC van donar llum verda en el ple a la modificació del reglament d'accés al casc antic per adequar-lo al nou sistema d’instal·lació de càmeres. La CUP Torelló-Som Poble i JxCat hi van votar en contra. El regidor d’Urbanisme, Arnau Jaumira, va explicar que “és el mateix text que vam presentar el mes de febrer i creiem que és la millor forma per tenir un casc antic amb trànsit limitat i un comerç viu i actiu”. Jaumira va dir que “hem arribat a un acord amb el PSC en el qual vam pactar no tancar el carrer Sant Feliu en els tres anys que queden de mandat” i que “no s’ha portat abans en el ple perquè hem considerat que amb les restriccions de la pandèmia podia suposar un maldecap a la ciutadania”. El regidor va afegir que  “després de mig any i veient que les pilones no funcionen creiem que és necessari tirar endavant el nou reglament que permeti regular el trànsit d’una manera més eficaç”. Durant el mes de novembre es realitzarà una campanya informativa als veïns i comerciants del casc antic “per donar a conèixer el procediment de  registre de matricules i també a la ciutadania en general perquè conegui aquest nou funcionament”. Pel que fa els mesos de desembre i gener seran “de període de proves per tal de veure el funcionament de les càmeres i com es detecten els cotxes infractors”. La idea de l’equip de govern és posar en marxa el nou reglament de forma definitiva “a mitjans gener”. Davant la impossibilitat de reunir-se amb els veïns per la situació depandèmia, s’editaran vídeos, es repartiran díptics explicatius a les bústies de les cases, hi haurà informació a les cartelleres informatives, així com també s'informarà a través dels agents cívics.

El portaveu del PSC, Joan Carmona, va explicar que hi donen suport perquè creuen que tancar el carrer Sant Feliu “seria perjudicial pel comerç i pels vehicles” i que quan es col·loqui la càmera “es podrà veure el trànsit de cotxes que passa per aquest carrer”. Per la seva banda, Neus Codina, de JxCat, va manifestar que “el reglament segueix sense contemplar la càmera del carrer Sant Feliu, la modificació del concepte de resident, l’aclariment en la fase de prova i la seguretat jurídica de tots els ciutadanes i ciutadanes”. Codina afirma que “l’equip govern no ha volgut negociar cap proposta ni amb JxCat ni amb la CUP i ha apostat per una decisió unilateral sense buscar consens”. Per últim, Jordi Casas, de la CUP Torelló-Som Poble, va començar la seva intervenció dient que “un any per pràcticament per no canviar cap coma del reglament, deu mesos per ser al mateix punt, sense cap intenció d’arribar a acords”. El cupaire considera que “permetre el pas pel carrer Sant Feliu desvirtua la idea de tenir un casc antic lliure de cotxes i que tenir un accés obert sense limitació el convertirà en una opció viària més i ens trobarem amb la situació negativa d’ara que és tenir un constant de cotxes amb certs col·lapses a la zona de l’església i correus i cotxes estacionats a la plaça Nova”. El seu model seria un casc antic sense cotxes, ja que pensen que el teixit comercial se’n beneficiaria.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació