ERC-JpT governarà en minoria la propera legislatura

Els republicans expliquen que han optat per aquesta formula "per buscar el màxim consens".

Publicat 12/06/2019, Torelló - Política

ERC-JPT governarà en minoria el proper mandat. La decisió es va prendre per unanimitat en l’assemblea del grup celebrada dijous passat i aquest dimarts al vespre es va traslladar a la resta de formacions polítiques, CUP, JxCat i PSC. El futur alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, explica que “hem optat per aquesta fórmula per poder mantenir el discurs que hem fet sempre de treballar per buscar el màxim de consens”. És en aquest sentit que diu que si s’haguessin decantat per un soci estable de govern “amb qualsevol dels grups ja teníem la majoria absoluta i ens semblava que aquest discurs quedava desvirtuat”. 

Ortuño admet que l’opció escollida “no és la més fàcil”, ja que són conscients que amb 7 regidors “ens tocarà pedalar fort i que en cada ocasió haurem de buscar  acords”. Tot i això assegura que “ens veiem valents per treballar i ho fem amb el plantejament que sigui així durant tot el mandat”. De totes maneres afegeix que “la realitat ja ens anirà situant i en cada moment es pot plantejar el que sigui més necessari per la situació que hi hagi”.

Governar en minoria és una decisió que es va prendre de manera “natural”, afirma Marçal Ortuño. I és que recorda que mentre es treballava el programa i el projecte d’ERC-JpT “sempre sortia aquest eix transversal a través del qual volem integrar a tothom, recollir la sensibilitat dels grups, col·lectius i entitats i treballar de manera oberta”. Segons els republicans “la predisposició que hem trobat amb tots els partits polítics municipals ha estat total i estan oberts a mantenir un diàleg constructiu per poder arribar a acords pel bé de Torelló”. 

La sala noble de Can Parrella acollirà aquest dissabte a les 12 del migdia l’acte de constitució del nou Ajuntament, en el qual Marçal Ortuño es convertirà en el nou batlle de Torelló i prendrà possessió del seu càrrec. Ortuño comenta que afronta aquesta nova etapa “amb una barreja d’il·lusió, compromís i molta responsabilitat” i que té “moltes ganes de començar a treballar”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació