Èric Sibina revalida l'alcaldia de Sant Vicenç

Tot i disposar de la majoria absoluta, l'alcalde va dir durant el seu discurs d'investidura que volen "un diàleg obert, serè i sincer". 

Publicat 18/06/2019, Sant Vicenç - Política
eric-sibina-revalida-l-alcaldia-de-sant-vicenc-1

El ple d'investidura amb els nous regidors. (Foto: Ajuntament de Sant Vicenç).

Èric Sibina va ser proclamat dissabte alcalde de Sant Vicenç per segona legislatura consecutiva amb els 9 vots del seu grup i les abstencions de Sergi Barragan i Maria Teresa Colomer, d’Independents per Sant Vicenç Vilaseca i Borgonyà. Sibina, de Sumem, va començar el seu discurs dient que “avui continuem una etapa” i que “avui és un dia alegre, d’esperança, de passió i d’optimisme”. Va continuar que “així és com ho encaro jo, així és com encarem nosaltres aquest punt i seguit”. També va manifestar que enceten “aquesta etapa renovada sentint-nos humilment preparats, estem a punt per seguir sent agosarats en les nostres accions, estem preparats per ser clars en la nostra gestió, estem a punt per a ser transparents en el dia a dia, i ferms en l’execució de projectes”. A més, va mostrar la voluntat de fer-ho “al costat de tots, de tot el poble, movent-nos a favor de l’interès comú, del benestar general”. Èric Sibina va dir que “res no s’atura, tot continua” i va posar com a exemple “el nou projecte de residència i centre de dia, la transició energètica, la millora de la seguretat al municipi, el nou model públic de gestió de l’aigua, pressupostos participatius, impuls a les fires i el mercat, el comerç, el turisme, les entitats, els carrers i l’espai públic i tants d’altres aspectes que cal que seguim millorant”. També va posar èmfasi en “posar una mirada ampla, un objectiu de gran angular per tirar endavant aquests projectes que mirin més enllà de la immediatesa, que tinguin en compte el futur del poble i la seva gent”. A més va parlar “de fer un poble educador, un poble transformador, un poble que emprengui polítiques per a tothom, un poble que s’embranqui en projectes de dinamització econòmica, turística, industrial i comercial, un poble amb eines que permeti ajudar als més necessitats”. Sibina va afirmar que els 11 regidors del consistori “podem aportar moltes coses, n’estem convençuts”. Per això “volem un diàleg obert, serè i sincer” i “estenem la mà a col·laborar i participar d’aquesta acció de govern amb màxima generositat i assumint el compromís de diàleg constant”. També que “les persones, entitats i grups estan disposats a treballar des del seu àmbit per tirar endavant el poble” i que “ells són el principal motor de tot plegat”. El nou alcalde va definir el seu treball com a “rigorós, ferm, entusiasta, planificat i horitzontal, per afrontar tots els reptes i per desenvolupar els projectes que volem portar a terme”. Alhora durant la seva intervenció va manifestar que “som i serem ferms defensors de la llibertat nacional del nostre país, de la independència, compromesos amb la República que volem construir justa i lliure, ens posem a disposició des del primer minut a implementar-la i a defensar-la des del municipalisme”. 

Per la seva banda, el portaveu d’Independents, Sergi Barragan, va començar la seva intervenció“per donar les gràcies als 275 veïns i veïnes que ens vàreu fer confiança el passat 26 de maig i a la trentena de persones implicades en el projecte”. Segons va explicar “la nostra única raó de ser és aprofitar l’oportunitat que ens ofereix la democràcia per fer política municipal”. Barragan va afegir que els dos motius pels quals s’han implicat en el projecte són “l’estima pel nostre poble” i per “la fórmula”, és a dir”, “per ser un grup totalment independent i sobirà de qualsevol sigla política i poder prendre les nostres decisions sense dependències”. La cara visible del grup de l’oposició va assegurar que “volem treballar per aportar maneres de fer diferents: participatives i transparents, basant-nos sobretot en l’eix social perquè volem estar al costat de les persones i garantir el seu benestar” i que estan disposats “a fer una oposició en clau positiva, activa, constructiva i a tenir la mà estesa per col•laborar i cooperar en els punts programàtics que coincidim”. També que “serem una oposició crítica per fer front a les mesures que creguem injustes”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació