Es tanquen bars i restaurants i es limita l'aforament als establiments comercials

Són algunes de les mesures presentades pel govern de la Generalitat per aturar l'expansió de la Covid-19.

Publicat 15/10/2020, Catalunya - Salut

El Govern de la Generalitat va presentar aquest dimecres al migdia un nou paquet de mesures per frenar l’expansió de la Covid-19 i que van ser aprovades pel Procicat. El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va afirmar que es tracta de “decisions difícils i doloroses per les seves conseqüències socials i econòmiques, però del tot imprescindibles per fer front a la primera envestida de la segona onada de la pandèmia”. El vicepresident va detallar que, en aquest moment, els risc de rebrot a Catalunya se situa en 362,16 punts, mentre que la taxa de contagi és d’1,37. 

Davant aquesta situació, “demanem  a tothom  que  redueixi la mobilitat, que limiti al màxim les relacions i trobades socials i, en tercer lloc, que es promogui el teletreball en la mesura que sigui possible”. Les noves mesures, que entraran en vigor a partir de les 12 de la nit d’aquest dijous al divendres i tindran vigència durant 15 dies, comportaran restriccions en aquells àmbits on la pràctica social elevi més risc de propagació de la malaltia. Per aquest motiu quedarà suspès el consum a l’interior dels bars i restaurants, així com a les terrasses. Aragonès va reconèixer que es tracta d’una mesura “dolorosa” per als treballadors i empresaris del sector, “però necessària si volem evitar que la pandèmia s’estengui encara més ràpid”. En aquest sentit, el vicepresident va anunciar que el Govern aprovarà mesures de suport al sector. També va explicar que la imitació dels desplaçaments i de l’activitat és la millor manera de contenir la propagació de la pandèmia. “L’alternativa serien restriccions més severes i un confinament total que volem evitar perquè sabem que les conseqüències socials i econòmiques són extremadament dures. Actuem avui amb contundència i en 15 dies per salvar les properes setmanes i els propers mesos. La prioritat és la mateixa des del primer dia: preservar la salut de la ciutadania i salvar vides”, va concloure.

També s’ajornaran les competicions esportives no professionals durant els propers 15 dies, a excepció de la competició estatal, internacional i professional. Els equips no podran competir els caps de setmana però es mantindran els entrenaments, les instal·lacions esportives restaran obertes i també els gimnasos amb aforament del 50%. A més, es demana reduir els desplaçaments i la interacció social. Pel que fa als desplaçaments, des del govern de la Generalitat van avançar que “han de ser mantenint la distància, que siguin els mínims possibles i amb el menor temps possible. A més, hem de valorar amb qui ens podem relacionar i tenir en compte la bombolla de convivència. Segons els criteris mèdics, “formen part de la mateixa bombolla de convivència tots els que vivim sota el mateix sostre i també els nostres cuidadors, amb una possible ampliació amb qui tenim relació de convivència de manera estable, segura i tancada”.

Per altra banda, el conseller també va informar que pel que fa al món de la cultura, hi haurà una reducció del 50%, sempre s’haurà d’estar assegut i en seient preassignat, tant en teatres, cinemes o concerts i el tancament serà a les 11 de la nit. Sobre el comerç, hi haurà tancament en serveis de contacte excepte en perruqueries. La limitació dels comerços es veurà reduïda en al 30% i els centres comercials i les botigues de més de 400 m2 hauran de tenir control de l’aforament amb temps real. Pel que fa a espais comuns dels centres comercials romandran tancats.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació