Cau una part de la barana de la palanca de la Riera de Sant Pere

També s'han desprès terres de camins de pagès i han caigut teules i tubs a terra. 

Publicat 23/01/2020, Sant Pere - Meteorologia
es-despren-la-barana-de-la-palanca-de-la-riera-de-sant-pere

La barana de la palanca de La Riera es va despendre. (Foto: Ajuntament de Sant Pere).

Una part de la barana de la palanca de La Riera de Sant Pere va caure dimecres a conseqüència de l’increment del cabal del riu. Des de l’Ajuntament, l’alcalde, Jordi Fàbrega, assenyala que “les afectacions pel temporal ‘Glòria’ han sigut importants” i destaca que “s’han desprès terres de camins de pagès com el de Murelles o a la urbanització de la Riera”. També “s’haurà d’enderrocar una casa del carrer de la Font, que ja estava en mal estat”.

A més, han caigut “diverses teules, tubs i xemeneies a terra” i per això fa una crida a la ciutadania perquè actuiï amb prudència i responsabilitat, així com eviti acostar-se als rius i rieres. A més, s’han inundat baixos de cases ja que “l’aigua queia horitzontalment i no verticalment”.

El temporal de vent i pluja ja va fer caure dimarts l’Alzina Grossa, situada en el camí que porta a Bellmunt. L’alcalde assenyalava el mateix dimarts que “és una mala notícia per Sant Pere i la resta de la Vall del Ges” i que es tractava “d’un patrimoni de més de 500 anys”. També dimarts es van haver de retirar una trentena de vehicles de persones que s’havien desplaçat a Bellmunt “a tocar la neu”. Segons Jordi Fàbrega, cal evitar situacions “perilloses com aquesta”. Precisament, davant les circumstàncies de difícil accés al santuari de Bellmunt, la carretera restarà tancada fins que es normalitzi la situació. I és que s'hi han produït fins "a vuit esllavissades". Aquest dijous s'ha pogut obrir pas al punt on va caure l'Alzina Grossa. L'Ajuntament de Sant Pere, d'acord amb la propietat, n’ha assumit la custòdia.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació