Es permet anar a l’hort a collir els productes necessaris per a l’autoabastament

Ho ha decidit el comitè tècnic del Pla d’emergències PROCICAT per malalties emergents.

Publicat 06/04/2020, Catalunya - Societat
es-permet-anar-a-l-hort-a-collir-els-productes-necessaris-per-a-l-autoabastament

A partir d’aquest dilluns es pot anar a l’hort a collir els productes necessaris per a l’autoabastament, si és fora del domicili habitual. Així ho ha decidit el comitè tècnic del Pla d’emergències PROCICAT per malalties emergents durant la reunió celebrada divendres a la tarda. Des del Departament d’Interior es considerava que calia fixar un criteri que fés compatible la necessitat dels ciutadans d’anar a horts d’autoabastament amb les necessàries garanties de seguretat per a la salut d’aquestes persones.

Amb el nou criteri, s’hi pot accedir si és fora del domicili habitual, sempre que sigui un hort del que es cullen productes d’autoabastament, si és un hort en el què es tenen animals que s’han de cuidar i si es tracta d’una activitat econòmica. Queden exclosos d’aquest criteri els horts de les segones residències. Alhora s’insisteix que les persones dels col·lectius de més risc és millor que no surtin de casa. A més, els desplaçaments permesos s’hauran de fer complint la normativa vigent de distanciament social i higiene i, per tant, han de ser sempre individuals.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació