Es recullen 500 quilos de deixalles durant la jornada de neteja fluvial 'Fem dissabte'

Es va actuar sobre la riba del riu Ter i al llarg del camí del canal. 

Publicat 13/05/2019, Torelló - Medi Ambient
es-recullen-500-quilos-de-deixalles-durant-la-jornada-de-neteja-fluvial-fem-dissabte

Hi van participar més de cinquanta persones. (Foto: Ajuntament de Torelló).

La jornada de neteja fluvial ‘Fem dissabte’ que va organitzar dissabte l’Ajuntament de Torelló i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura va servir per recollir “uns 500 quilos de deixalles, majoritàriament plàstics, pneumàtics i llaunes, però també altres objectes menys habituals com cadires de jardí, bidons o un matalàs”, segons explica el regidor de Promoció Econòmica, Manel Romans. La riuada del passat mes d’octubre va fer “que hi hagués més brossa que altres anys”. A l’activitat, que es celebra en el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, hi van participar cinquanta persones. Entre els voluntaris, n'hi havia de l'Agrupament Escolta Comte Jofre i Verge de Rocaprevera; participants del curs d’entorn 'Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic' del Servei de Primera Acollida i Treball als Barris de Torelló; alumnes del Centre cultural islàmic Alhidaya de Torelló; representants de les associacions Daaddéh Fouladou i Diam-diam de persones originàries de Senegal; i representants de l'associació de ghanesos de Torelló. També hi va participar el regidor de Medi Ambient, Manel Romans i tècnics de l'ajuntament. En el decurs de la jornada, els assistents van compartir esmorzar. 

En aquesta edició es va actuar sobre la riba del riu Ter a l’alçada del polígon industrial de Matabosch i al llarg del camí del canal. Romans comenta que “vam travessar el pont de Conanglell i vam actuar també sota la depuradora de la Vall del Ges”. 

El ‘Fem Dissabte!’ és una jornada participativa per la neteja de l’entorn natural del municipi. L’acció, a més de concretar-se en la neteja d’un espai, serveix per sensibilitzar la ciutadania en temes de protecció del medi ambient, i especialment, per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura.

Aquest any Torelló ha celebrat la seva 22a edició i, tal com ja s’ha anat fent darrerament, l’activitat s’organitza dins de la campanya Let’s Clean Up Europe, de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquesta campanya a nivell de Catalunya la coordina l’Agència de Residus de Catalunya. Per això, accions com la de Torelló s'han fet simultàniament a altres municipis de tot Catalunya i d’Europa.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació