Ferran Planas cursarà un Màster en Musicologia de Gènere gràcies a la beca Segimon Serrallonga

El nou alcalde, Marçal Ortuño, va destacar la voluntat de l’equip de govern “de potenciar i donar la continuïtat que es mereix a una iniciativa educativa tan destacada”.

Publicat 25/06/2019, Torelló - Societat
ferran-planas-cursara-un-master-en-musicologia-de-genere-gracies-a-la-beca-segimon-serrallonga

A l'esquerra, Ferran Planas, al centre, Marçal Ortuño i a la dreta, Xevi Lozano. (Foto: Ajuntament de Torelló).

Ferran Planas, de Moià, guanya la 12a Beca Segimon Serrallonga que convoca l’Ajuntament de Torelló. Amb els 8000 euros de la beca podrà estudiar un màster en Musicologia de Gènere a la Universitat de Hannover, a Alemanya. Planas ha explicat a Ràdio Ona que el seu treball de final de grau se centra “en la construcció d’identitats de gènere en els contratenors actuals que canten amb una veu que considerem que és més aguda del normal”. La intenció “és veure quines problemàtiques de gènere hi ha al voltant d’aquesta performance musical”. El màster que cursarà li permetrà “estudiat assignatures d’altres carreres a la Universitat Central de Hannover”, en el seu cas Sociologia. Ferran Planas pretén “seguir investigant en aquest àmbit” per tal que el treball de final de grau “acabi desembocant en un doctorat”.

Durant la sessió de lliurament de la beca, que es va fer dissabte a la sala noble de Can Parrella, es va pronunciar la conferència ‘Segimon Serrallonga, en clau de futur’, a càrrec d’Anna Segura Montagut, Doctora en Psicologia clínica i de la salut per la Universitat de Barcelona, guanyadora de la beca l’any 2016. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, i el regidor de Cultura, Xevi Lozano. Ortuño va destacar “l’exemple de Segimon Serrallonga” i la voluntat de l’equip de govern “de potenciar i donar la continuïtat que es mereix a una iniciativa educativa tan destacada”. També hi va haver la intervenció de la filòloga i professora de la UB, Rosa Sayós. Ella va ser l’encarregada, en nom del jurat, de fer una exposició resumida de les candidatures i de llegir el veredicte. Aquest any s’han rebut un total d’onze propostes, una menys que l’edició passada, provinents “de Barcelona capital”. 

En l’organització d’aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Torelló ha comptat amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la UVic-Universitat Central de Catalunya en tasques d’assessorament i difusió.

La Comissió de Selecció de la beca ha estat formada per Santi Vivet, alcalde de Torelló, en qualitat de president; Núria Güell, regidora de Cultura, com a secretària; Rosa Sayós, filòloga i professora de la UB; Anna Palomo, doctora en Història de l’Art i professora de la UVicUCC; Imma Ollich, doctora en Història i Arqueologia Medieval i professora emèrita de la UB; Felip Vidal, doctor en comunicació audiovisual i publicitat, director de l’Escola d’Art i Superior de Disseny (EASD) de Vic i professor col•laborador de la UOC; i Ramon Farrés, doctor en traducció i professor de la UAB.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació