Finalitza una nova edició del Programa Pacient Expert

S'han fet deu sessions al CAP de Torelló i el seu mentor ha estat Quim Pugès per sisè any consecutiu. 

Publicat 03/07/2019, Torelló - Salut
finalitza-una-nova-edicio-del-programa-pacient-expert

La sessió de cloenda amb esmorzar inclòs. (Foto: Quim Pugès).

La setena edició del programa Pacient Expert va fer dijous passat la darrera sessió al CAP de Torelló. Una desena de pacients han participat en la iniciativa que, un any més, s’ha dedicat a les persones que pateixen Diabetis Mellitus 2. La cloenda va anar a càrrec de la Directora d’Infermeria del CAP de Torelló, Txell Rovira, que va explicar que “es tracta d’un programa organitzat pel departament de Salut de la Generalitat que té l’objectiu de potenciar l’autocura, la coresponsabilitat i l’autonomia de les persones que tenen una malaltia crònica”. Els participants “han après sobre la malaltia i el seu tractament”. Els pacients han estat dirigits, durant les deu sessions que s’han fet, per Quim Pugès que ha adoptat el paper de Pacient Expert. De fet, Pugès “ha estat el mentor del programa durant les darreres sis edicions”,  comenta Neus Blanch, infermera del CAP Torelló. Blanch i la infermera Núria Mercader han estat les dues professionals de l’Àrea bàsica Salut (ABS) de la Vall del Ges que han assistit a les sessions com a observadores.

La valoració del programa “és positiva” tant per part dels professionals de l’ABS com dels participants al projecte. “L’exercici físic i una bona alimentació són claus en aquest tipus de malaltia”, així com “el coneixement de la malaltia i  saber com actuar davant de les seves complicacions”, diu Pugès.  En aquest sentit el Pacient Expert assegura que “quan es realitza la primera sessió del programa, gairebé ningú te la percepció que és diabètic i quan la finalitzen tothom n’està sensibilitzat per gestionar la seva realitat personal”. 

En la sessió de cloenda es va oferir un aperitiu per a diabètics que van preparar els mateixos participants. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació