Francesc Manrique: "Si haguéssim gestionat La Covid a Torelló, les coses haurien sigut millors".

El cupaire va ser entrevistat aquest dimarts al programa Magatzem Magazín de Ràdio Ona. 

Publicat 21/10/2020, Torelló - Política

El portaveu de la Cup Torelló-Som Poble, Francesc Manrique, va dir aquest dimarts al programa ‘Magatzem Magazín’ de Ràdio Ona que la gestió que s’ha fet a Torelló de La Covid “no és la desitjada ni pel propi equip de govern tenint en compte que tots els governs municipals han tingut moltes limitacions a l’hora de què poder fer i què no”. Manrique va fa “una valoració positiva en aquells temes en els quals hi hem pogut incidir i que gràcies a nosaltres s’ha pogut afrontar la crisi des d’un punt de vista més social, sobretot, en les ajudes a les empreses i a les famílies”. El cupaire va afegir que “pensem i ens agrada pensar que si ho haguéssim gestionat nosaltres les coses haurien sigut millors, però, assumint el rol que tenim, aquesta crisi no va de fer partidismes sinó tanta política com es pugui en benefici del benestar de les persones”.El portaveu de la CUP va criticar però, que durant els mes d’agost no es va reunir la comissió Covid de Torelló “perquè tothom estava de vacances”, quan inicialment es feien reunions quinzenals. Les trobades s’han tornat a reprendre aquest mes d’octubre.

Per altra banda, Manrique va dir que la pandèmia “és un repte col·lectiu”. En aquest sentit va explicar que “moltes vegades s’apel·la a la responsabilitat individual però és un error, s’ha d’apel·lar a la responsabilitat col·lectiva”. En aquest sentit considera que cal respectar les mesures de seguretat com “la distància, la higiene de mans, la mascareta, i no tenir molts contactes socials  per tal de poder tenir controlat el virus tan com es pugui”. En l’àmbit institucional considera que “a banda d’una crisi sanitària ha acabat emergint en una crisi social i econòmica, no només per les persones que han quedat a l’atur i han patit ERTOs”. Ara el sectors més afectats “són els bars i la restauració que han de tornar a tenir els seus locals tancat”. També el col·lectiu cultural “ho està patint”, va concloure.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació