Gairebé 90 positius més de Covid a la Vall del Ges i Orís

L'Hospital Universitari de Vic comença a recuperar l'activitat que s'havia hagut d'ajornar.

Publicat 26/11/2020, Vall del Ges - Societat

S’han registrat 89 positius més de coronavirus a la Vall del Ges i Orís, respecte la setmana passada i se’n sumen un total de 922, segons dades del Departament de Salut de la Generalitat. Torelló té 721 casos, 74 més que fa set dies; Sant Vicenç 104, 6 més; Sant Pere 89, 9 més; i Orís manté els 8 que ja tenia.

Per altra banda, actualment, a l'Hospital Universitari de Vic hi ha hospitalitzades 35 persones amb positiu per coronavirus, de les quals 12 requereixen cures intensives. A l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, que acull la majoria dels pacients geriàtrics i convalescents amb COVID-19 de tot Osona, hi ha 41 pacients ingressats amb infecció activa, mentre que a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu n'hi ha 1. Tot i que encara és molt elevada, el descens de la taxa de contagis per coronavirus a Osona ha tingut el seu reflex, les darreres dues setmanes, en una menor pressió assistencial als hospitals del territori. El nombre de pacients ingressats per COVID-19 a l'Hospital Universitari de Vic ha anat baixant després que, a principis de novembre, s'arribés al pic d'aquesta segona onada. Això ha permès començar a recuperar l'activitat programada a nivell de visites, intervencions quirúrgiques no urgents i proves amb sedació. A més, aquesta setmana es reprendrà també part de la cirurgia ambulatòria que es duu a terme als quiròfans de la Clínica de Vic. Tot i això, la pressió segueix sent molt important pel que fa a pacients crítics (UCI) i semicrítics, així com als hospitals sociosanitaris. La lleugera millora de la situació epidemiològica a la comarca també ha fet possible que, des d'aquesta setmana, l'Hospital Sant Jaume de Manlleu hagi començat a permetre les visites als pacients ingressats no COVID. Això sí, de manera molt gradual i amb les màximes mesures de prevenció.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació