Gairebé un miler de testos en els cribatges massius a Torelló

El departament de Salut encara no ha donat a conèixer els positius que es van detectar. 

Publicat 15/12/2020, Torelló - Salut
gairebe-un-miler-de-testos-en-els-cribatges-massius-a-torello

Divendres passat va acabar la campanya de cribratges intensius a Torelló, en el marc de la nova estratègia del Departament de Salut d’intensificar els cribratges poblacionals per frenar els casos de la COVID-19 a Catalunya. En total, al llarg dels dos dies de la campanya, al CAP de Torelló es van fer 947 proves, 444 dijous i 503 divendres. El departament de Salut encara no ha donat a conèixer els positius que es van detectar.  No es descarta que el departament de Salut impulsi noves campanyes a principis de l’any vinent. Ramon Martínez, membre de Protecció Civil, explica que la jornada de divendres es va desenvolupar també "amb normalitat" i "sense complicacions".

 Aquests cribratges intensius van adreçats a la població asimptomàtica de més de 16 anys i que no hagi passat la malaltia, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària. La tècnica que S’utilitza és el test antigènic ràpid (TAR). Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n’hi ha que no presenten  símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació