Gerard Verdaguer fa una xerrada sobre l'aiguat de 1940 a Prats de Molló

Estava emmarcada dins la 4a edició del 'Cinéma À La Frontière' que es va fer dijous passat. 

Publicat 05/03/2020, Torelló - Cultura
gerard-verdaguer-fa-una-xerrada-sobre-l-aiguat-de-1940-a-prats-de-mollo

Espai on es va fer la trobada. (Foto: Gerard Verdaguer).

El Museu de la Torneria de Torelló va participar a la 4a edició del ‘Cinéma À La Frontière’ que es va fer dijous passat a Prats de Molló (Alt Vallespir). Gerard Verdaguer, director del Museu de la Torneria de Torelló, va exposar i explicar imatges de l’Aiguat de 1940 a Torelló als més de quaranta espectadors que hi havia a la sala. Acabada l’exposició es va projectar la pel•lícula que Salvador Rifà i Anglada, vinculat a Manlleu i a la Vall del Ges, va filmar durant els dies posteriors a la inundació del 17 i 18 d’octubre de 1940. La productora Nord/Sud Films, amb Arnaud Brugier i Jaume Fargas, també va presentar un recull audiovisual sobre l’Aiguat de 1940 a les Valls del Tet i del Ter i un projecte de recreació en 3D que s’està elaborant. A més, durant aquesta sessió es va presentar un audiovisual sobre el darrer viatge del tren del Vallespir i un muntatge guardonat ‘La Retirada: Aquí y allí’ d’Emma Fariñas.  

Cinema a la frontera és una trobada de cooperació entre professionals del cinema de les euroregions d’Occitània, Catalunya i Balears. Les poblacions de Girona, Palma i Prats de Molló acullen, en diferents dates, aquests intercanvis transfronterers.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació