Govern amb minoria o possibles pactes a Torelló?

ERC-JpT pot pactar amb qualsevol dels grups per aconseguir la majoria absoluta. 

Publicat 28/05/2019, Torelló - ELECCIONS MUNICIPALS

Després que ERC-JpT guanyés diumenge les eleccions municipals falta saber si voldrà governar amb minoria amb els 7 regidors que han aconseguit o preferirà optar per un pacte. I és que els falten 2 regidors per tenir la majoria absoluta. Ho podrien fer amb qualsevol de la resta de grups, és a dir amb la CUP Torelló-Som Poble que va aconseguir 5 regidors, amb JxCat que en té 3 o amb el PSC que en va obtenir 2. 

Sense cap mena de dubte Marçal Ortuño serà el nou alcalde de Torelló ja que la CUP Torelló-Som Poble ja va anunciar durant la campanya electoral que no pactaria amb cap partit que hagués donat suport al 155. Per tant, descartant el PSC només ho podria fer amb JxCAT amb qui sumaria 8 regidors i encara n’hi faltaria un per obtenir la majoria i governar amb coalició. De fet, el candidat dels cupaires, Francesc Manrique, ha reconegut a les xarxes socials que “volíem ser qui liderés el canvi a Torelló i això no ha pogut ser”. 

El nou consistori el conformaran Marçal Ortuño, Núria Montanyà, Xevi Lozano, Elisabet Viñas, Adrià Jaumira, Mercè Faja i David Fernández (ERC-JpT). 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació