Inactiven tres nius de vespa asiàtica a la Bardissa i darrera el pavelló

Els treballs es van realitzar a finals de desembre mitjançant una nova tècnica. 

Publicat 09/01/2020, Torelló - Medi Ambient
inactiven-tres-nius-de-vespa-asiatica-a-la-bardissa-i-darrera-el-pavello

Un dels nius de vespa asiàtica. (Foto: Ajuntament de Torelló).

Tècnics contractats per l'Ajuntament van procedir a finals de desembre a inactivar tres nius de vespa asiàtica (vespa velutina) que s'havien localitzat a la zona de La Bardissa i darrere el Pavelló municipal. L'operació es va fer mitjançant una nova tècnica que consisteix a disparar a distància bales d’insecticida congelat (vectors) a l’interior dels nius. Aquest insecticida és més sostenible, ja que mata les obreres i la reina sense deixar residus al niu i a l'entorn.

Aquesta espècie invasora no aprofita els nius d’un any per l’altre, el niu es deixa penjat i no representa cap risc per a les persones ni el medi ambient. De tota manera, en aquesta ocasió es va retirar el niu més baix i més pròxim al camí de pas de la Bardissa per evitar confusions amb la població.

Durant aquesta operació, també es va detectar un quart niu a l'altra banda del riu, en terme municipal de Les Masies de Voltregà.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació