Joan Torra és el nou degà de la Facultat de Teologia de Catalunya

El nomenament es va fer dilluns i substiturà en el càrrec a Joan Planellas, nou arquebisbe de Tarragona. 

Publicat 08/11/2019, Torelló - Societat
joan-torra-es-el-nou-dega-de-la-facultat-de-teologia-de-catalunya

Joan Torra. (Foto: Càritas Bisbat de Vic).

Joan Torra, el mossèn de les parròquies de Torelló, ha estat nomenat degà de la Facultat de Teologia de Catalunya. El nomenament es va fer públic dilluns i substituirà en el càrrec a Joan Planellas, nou arquebisbe de Tarragona. Torra assenyala que la seva tasca serà la de coordinar “una facultat en què hi ha molta gent implicada i que funciona”. Reconeix que li fa “respecte el compromís de ser degà” així com afegeix que li agrada “impartir classes”. Segons el rector, “t’obliga a estar al dia, a llegir, compartir i explicar”. La tasca de degà “és de plena dedicació” i per això, el bisbe de Vic, Romà Casanova, haurà de buscar-li “un altre destí ben comunicat amb Barcelona”. Joan Torra va néixer fa 65 anys a Manresa i en fa 15 que exercia a Torelló, una feina que haurà de deixar. Recorda que va arribar al municipi en un moment en què hi havia 7 capellans, entre ells, Jaume Camprodon o Rafael Portús, ara, en canvi, estava sol. 

Torra és prevere de la diòcesi de Vic des del 1982, de la qual n’ha estat vicari episcopal. És diplomat en Teologia i Ciències Patrístiques a la Universitat Lateranense de Roma i llicenciat en Teologia per la FTC, en l’especialitat de Sistemàtica. L’any 2017 va defensar en aquesta mateixa facultat la seva tesi  doctoral amb el títol ‘La sacramentalitat de la Pasqua en les cartes 54 i 55 de Sant Agustí’. Joan Torra és professor des del 1999 de la FTC i també de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, d’on va ser director entre els anys que van del 2004 al 2008.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació