Jordi Fàbrega és reelegit president d'ERC Osona

Formarà tandem amb l'alcaldessa de Viladrau, Margarida Feliu. 

Publicat 29/06/2020, Osona - Política
jordi-fpabrega-reelegit-president-d-erc-osona

La candidatura d'ERC a Osona. (Foto: ERC Osona).

L’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, ha estat reelegit com a president d’ERC a Osona per al període 2020-2024. La seva candidatura, també liderada per l’alcaldessa de Viladrau, Margarida Feliu, va obtenir un ampli aval de la militància i va ser l’única que es va presentar. El congrés comarcal, que es va celebrar presencialment i telemàticament, es va celebrar divendres a Can Costa i Font de Taradell tot seguint les recomanacions sanitàries. El congrés va començar amb unes paraules de benvinguda de l’Alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas. Posteriorment, Fàbrega  va presentar l’informe de la presidència sortint on va posat en valor “els excel·lents resultats electorals en les diferents conteses que hi ha hagut els últims quatre anys, en especial els de les eleccions municipals de 2019”. També va destacar “la duresa amb què la repressió de l’estat espanyol ha afectat a la gent d’Osona com són Txevi Buigas, Carles Mundó, Marta Rovira i les desenes d’electes perseguits per la justícia española”. Tot seguit Margarida Feliu va presentar el programa de l'única candidatura que s’havia presentat al congrés i en va destacar el seu caràcter unitari, plural, municipalista i feminista i va posar de manifest que el 66,67% de la nova direcció són cares noves. La única candidatura presentada, encapçalada per Jordi Fàbrega a la presidència i Margarida Feliu a la secretaria general, va rebre un ampli suport de la militància, amb dos vots en blanc de 69 emesos. La regidora de Sant Pere Griselda Castells va ser escollida secretària d’organització, el torellonenc i exregidor Lluís Sabatés secretari de finances i Èric Sibina, alcalde de Sant Vicenç, secretari de formació i entitats. El congrés també va escollir Joan Manel Claveria, alcalde d’Espinelves, com a candidat a conseller nacional, el qual va obtenir un suport igual de rotund. Marta Rovira va cloure el congrés des de l'exili, amb una crida “a avançar en l'estratègia de reconstrucció i acumulació de forces en base als amplis consensos que hi ha a la societat catalana per estar a punt per al proper embat amb l'estat, que haurà de ser el definitiu”.

Pel que fa la presidència del Congrés va recaure en el torellonenc Jordi Casals, que va ser acompanyat a la mesa per Olga Marmol i Toni Pérez.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació