Josep Bargalló confirma que Sant Pere tindrà institut-escola el proper curs

El conseller d'Ensenyament va signar oficialment aquest dilluns l'atorgació a l'escola Xandri. 

Publicat 17/12/2019, Sant Pere - Ensenyament
josep-bargallo-confirma-que-sant-pere-tindra-institut-escola-el-proper-curs

L'Ajuntament es va reunir el passat mes de novembre amb la directora dels Serveis Territorials. (Foto: Ajuntament de Sant Pere).

La Generalitat confirma que Sant Pere tindrà institut-escola el proper curs 2021-2021. Així ho va comunicar aquest dilluns el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, a l’Ajuntament i va signar oficialment l’atorgació a l’escola Josep Maria Xandri. L’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega ho celebra i diu que “després d’onze anys de lluita i d’un projecte educatiu engrescador ho hem aconseguit”. També afegeix que “pel municipi serà un abans i un després” i comenta que “cada vegada més el model d’institut-escola es va implementant arreu del territori”. 

La intenció és donar continuïtat al projecte educatiu de centre de l'actual escola Xandri per poder-hi incorporar l'etapa dels 12 a 16 anys. El model suposarà disposar d'un horari partit de matí i tarda per als alumnes d'ESO, com ja passa amb els de primària. El projecte d'institut-escola a Sant Pere “és estratègic pel futur del poble”, explica. Des de l'Ajuntament es valora com a essencial “no només per donar continuïtat a un projecte educatiu coherent com el que representa el cicle integral dels 3 als 16 anys, sinó per tot el que implica que, a partir dels 12 anys”. I és que els alumnes tindran l'oportunitat de continuar estudiant al poble, amb el valor afegit que això representa per la pròpia vida de Sant Pere.

La inversió de la reforma anirà a càrrec del Departament d'Educació de la Generalitat, mentre que les obres d'ampliació les assumirà l'Ajuntament a través de vies d'ajut en què ja s'està treballant, com el PUOSC de la Generalitat i la Diputació de Barcelona.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació