JxCat porta al ple una moció sobre l'elaboració del Pla d'actuació de mandat

El PSC hi va votar a favor, ERC-Jpt en contra i la CUP es va abstenir. 

Publicat 28/10/2020, Torelló - Política

Els grups de l’oposició van portar tres mocions en el ple a Torelló. JxCat en va presentar una sobre l’elaboració del Pla d’actuació de mandat 2019-2023, en la qual s’insta a l’equip de govern a convocar una sessió de treball per explicar el PAM a tots els regidors i regidores de la corporació i aprovar-lo abans d’acabar l’any. Va comptar amb el suport del PSC, el vot en contra de l’equip de govern (ERC-JpT) i l’abstenció de la CUP Torelló-Som Poble. La regidora de JxCat, Neus Codina, va dir que “és important que es porti al ple perquè és l’eina que tenim de fiscalització”. Roser Roma, del PSC, va dir que “volem saber els objectius que s’ha marcat l’equip de govern per aquest mandat i l’hem de poder valorar i votar”. Des de la CUP, Francesc Manrique, va manifestar que l’equip de govern “no ha donat als grups de l’oposició l’oportunitat d’aportar-hi res, que s’ha fet des de l’actuació contrària al consens i que no passarà per ple perquè s’hauria de rebutjar si no té majoria”. Pels cupaires “no és tan significatiu que el PAM no passi per ple sinó que s’hagi fet des del no consens”. L’alcalde, Marçal Ortuño, va assegurar que “serà un PAM ambiciós, realista, extens i detallat com no ho havia estat mai abans” i que “en breu estarà disponible al web municipal”. També que el fet d’estar en minoria “ens obliga a arribar a acords i aliances amb els altres grups municipals”.

Per altra banda, la CUP va presentar una moció en defensa de la llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendaments d’habitatge i la seva modificació per ser implementada arreu del territori, una llei que ha de permetre fixar topalls als preus del lloguer. Va comptar amb el suport d’ERC-Jpt i el PSC i el vot en contra de JxCat.

Per últim, el PSC va portar al ple una moció per reclamar ajudes al govern a fons perdut, per als sectors de la restauració i del comerç del municipi. Ajudes immediates i vinculades a pagar el lloguer dels locals i els sous del personal contractat per evitar tancaments de negocis i empreses d’aquests sectors. També fa una crida als restauradors perquè cedeixin els aliments que es poden malbaratar al Banc d’Aliments i entitats d’atenció social. A més, es demana incentivar el consum d’àpats per emportar amb vals de descompte municipals i, quan es reobri el sector, fer campanyes de reactivació de la restauració local. En aquest cas va comptar amb el suport d’ERC-Jpt i la CUP Torelló-Som Poble i l’abstenció de JxCat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació