L'adquisició de l'Hotel de les Serrasses i la nau de carrossaires, principals inversions del pressupostos

L'equip de govern va presentar, en roda de premsa, els pressupostos i el pla de xoc.

Publicat 30/01/2020, Torelló - Política
l-adquisio-de-l-hotel-de-les-serrasses-i-de-la-nau-de-carrossaires-les-principals-inversions-del-pressupost-municipal

L'equip de govern durant la roda de premsa a Can Parrella.

L’equip de govern de Torelló va presentar dimarts al migdia els pressupostos per a l’any 2020 que pugen a 16.047.556’99 euros i que el dia abans va aprovar el ple gràcies al vot favorable de la CUP. JxCat es va abstenir i el PSC hi va votar en contra. L’alcalde, Marçal Ortuño, i la regidora d’Hisenda, Elisabet Viñas, van remarcar que “s’ha ajustat el pressupost a les necessitats reals” i van detallar les inversions més importants. Es contemplen 686.000 euros per a l’adquisició de l’Hotel de Les Serrasses. L’alcalde va explicar que “vam arribar a l’Ajuntament quan hi havia una idea de fer servir l’hotel com un equipament assistencial, però sense cap estudi de viabilitat econòmica, ni cap estudi sobre les necessitats assistencials de Torelló”. Per això, va continuar, “ens semblava que per fer front a un import tant elevat s’havia de replantejar”. També va recalcar que “tot i que es comptava amb una subvenció de 200.000 euros de la Diputació de Barcelona, la compra s’havia de fer amb uns requisits que no es complien”. Ortuño va deixar clar que “és una inversió que volem fer sempre i quan hi hagi un projecte al darrera”.

L’altre projecte destacat és l’adquisició de la nau de carrossaires amb un import de 554.800 euros. L’alcalde va explicar que “si la compra no es pot efectuar s’optarà per la construcció d’una nau”. Durant el primer semestre de l’any “es farà una estudi de viabilitat de la nova nau de carrossaires”. 

El pressupost també contempla la reposició de ferms en voreres i carrers (150.000 euros), la primera fase d’adequació del Teatre Cirvianum (150.000 euros), la millora de la xarxa d’abastament d’aigua (109.099 euros), la substitució del clavegueram del carrer Lluçanès (100.412 euros), la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat (100.000 euros), la millora de la deixalleria de la Vall del Ges (68.723 euros), el control de la velocitat del carrer Sant Bartomeu (60.000 euros), la millora del mercat municipal (20.000 euros), el pla d’accessibilitat (50.000 euros) i les ajudes per a la rehabilitació de façanes que s’obren a tot al municipi (39.000 euros). Pel que fa La Caseta del Jardí es convertirà en un espai de dinamització sociocultural on s’hi podran realitzar activitats que definiran les entitats, en un projecte que pivotarà la regidoria de Cultura. Pel que l’Oficina d’Estalvi i Eficiència Energètica obrirà durant la segona quinzena de febrer. És un projecte “que va més enllà de Torelló” ja que es treballa conjuntament amb Manlleu, que ja en té una. Serà un punt d’informació i assessorament ciutadà pel que fa a la millora de l’eficiència energètica i s’està estudiant a on ubicar-la. 

Per altra banda, també es va detallar l'estat del pla de xoc, aprovat en base a una modificació del pressupost del 2019. La partida més important de 460.000 euros per asfaltar carrers ja està licitada i també s'ha inventariat l'estat de carrers i voreres, per actuar-hi. 

En breu també s’adjudicaran les obres del parc infantil del camp del Montserratí. A més, es procedirà a la compra de taules i cadires per les entitats, així com també d’una tarima. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació