L'Ajuntament centralitza l'atenció a la ciutadania per via telefònica i telemàtica

Pel que fa els terminis administratius han quedat suspesos. 

Publicat 25/03/2020, Torelló - Societat

Les oficines d’atenció a la ciutadania (OAC) de l’Ajuntament de Torelló segueixen extremant les mesures de prevenció. D’aquesta manera es centralitza l'atenció ciutadana per la via telefònica i telemàtica, de manera que les OAC de la Cooperativa, l'Espona i la Carrera no ofereixen atenció presencial. A la Policia Local, hi ha atenció telefònica i la presencial està limitada a casos molt urgents.

L’Ajuntament reitera que, en cap cas, es deixarà d’atendre cap persona, tot i que es centralitzaran tots els recursos per via de l'atenció telefònica i es potenciaran els tràmits telemàtics. Es recorda que l’atenció ciutadana es presta a través dels canals següents: telemàtic: a www.ajtorello.cat, les 24 hores del dia i telefònic.

També es vol recordar a la ciutadania que els terminis administratius han quedat suspesos, així que si teniu algun tràmit pendent el podreu realitzar quan finalitzi aquesta situació d'excepcionalitat de moviments.

Per altre banda, el Torelló Jove es manté tancat, tot i que es presta atenció telefònica de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia i telemàtica via correu electrònic torellojove@ajtorello.cat.

Per a qualsevol incidència o informació addicional es pot trucar a la Policia Local.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació