L'Ajuntament de Torelló retorna al 50% del teletreball

És una de les mesures anunciades per la Generalitat per frenar l'expansió del coronavirus. 

Publicat 20/10/2020, Torelló - Societat

L’Ajuntament de Torelló és un dels ens locals que ja ha començat a aplicar les mesures especials dictades pel govern de la Generalitat davant la situació epidemiològica de Catalunya i per frenar una corba que va a l’alça en el conjunt del territori català. Juntament amb la mesa general de negociació  va acordar la proposta de retornar al 50% del teletreball a partir d’aquest dilluns. També ha suspès la jornada del dilluns a la tarda obligatòria excepte pels serveis de les oficines d'atenció al ciutadà dels edificis Espona, la Cooperativa i la Carrera. La Generalitat vol promoure mesures organitzatives i tècniques per limitar al màxim la mobilitat de persones treballadores, prioritzant el treball a distància i el teletreball. També potenciar les reunions telemàtiques, o bé, altres mesures quan la mobilitat és imprescindible, com horaris d'entrada i sortida esglaonats o flexibilitat horària.

Les altres mesures anunciades pel govern de la Generalitat són evitar els desplaçaments no essencials i romandre en el domicili tant com sigui possible i adaptar les relacions interpersonals a una estratègia d'acord amb els conceptes de “bombolla de convivència” i de “bombolla ampliada”. S’entén per “bombolla de convivència” el grup de persones que conviuen sota el mateix sostre. Pot incloure també persones cuidadores i/o de suport imprescindibles per prevenir conseqüències negatives de l'aïllament social. La “bombolla ampliada” inclou un(s) altre(s) grup(s) acotat de persones amb les quals es pot relacionar la “bombolla de convivència” amb diferents finalitats (relacions familiars, laborals, escolars, recreatives).

També mesures de neteja i ventilació dels espais; de desinfecció de superfícies i utensilis; mesures organitzatives dels espais comuns i de descans. També s’hi inclouen aclariments sobre l'ús de la mascareta en l'entorn laboral.

Tampoc es poden fer trobades i reunions de més de sis persones, a excepció que pertanyin a la bobolla de convivencia, tant en l’àmbit privat com en el públic. Hi ha excepcions com en les activitats laborals, activitats de culte, actes religiosos i cerimònies civils, inclosos casaments, serveis religiosos, cerimònies fúnebres, mitjans de transport públic, activitats docents i de lleure, activitats culturals, biblioteques o el dret a manifestació, entre altres.

No es poden oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret que sigui un servei essencial, sanitari o sociosanitari. Queden exclosos d'aquesta previsió els serveis de perruqueria, els quals poden oferir, únicament, les activitats relacionades amb la higiene del cabell. Pel que fa als establiments i locals comercials minoristes es contempla una reducció al 30% de l'aforament total permès per llicència o autorització de l'activitat. Es permet arribar fins a un 50% de l’aforament total permès per llicència o autorització als establiments comercials minoristes d'alimentació, de begudes, de productes higiènics, d'altres productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques i centres de veterinària.

S’ajornen de totes les competicions esportives a excepció de les competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals. Se suspèn de l’obertura de parcs i fires d’atraccions i establiments d'activitats lúdiques infantils privades en espais tancats. També des de divendres passat estan suspeses les activitats de restauració, en tot tipus de locals i establiments.

Pel que fa els mercats no sedentaris poden mantenir la seva activitat però amb una reducció al 30% de la capacitat d'aforament màxim del recinte i amb el de les mesures previstes al corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació