L’Ajuntament reedita la campanya per evitar la proliferació del mosquit tigre

La iniciativa incideix en mesures per evitar-ne la cria i proliferació i en la prevenció i cura de les picades.

Publicat 05/06/2020, Torelló - Societat

L’Àrea de Salut Pública de l’Ajuntament de Torelló impulsa una nova edició de la campanya informativa sobre el mosquit tigre sota el lema ‘Evita el mosquit tigre, que no n’hi hagi depèn de tu’ i incideix en mesures per evitar-ne la cria i proliferació i en la prevenció i cura de les picades. Aquesta setmana s’ha iniciat una bustiada de díptics informatius i també es difondran materials audiovisuals mitjançant les xarxes socials. En el material editat també es dóna informació sobre la vespa asiàtica. L’estiu de 2014 es va detectar per primera vegada la presència del mosquit tigre a Torelló. Des de llavors, cada any s’ha tingut constància de l’existència d’aquest insecte al municipi i, cada vegada, de forma més generalitzada. 

A diferència d’altres mosquits, el tigre no necessita gaire aigua per criar. Les seves larves creixen perfectament dins petites reserves d’aigua estancada com la que pot quedar dins un test, una galleda o, fins i tot, dins un cendrer. Aquest fet fa que sigui molt difícil de controlar i que fàcilment trobi punts de cria arreu. Per això, també, els ciutadans tenen un paper important a l’hora d’evitar la proliferació del mosquit tigre, evitant la cria en jardins, terrasses i zones d’horta. Això és especialment important després de períodes de pluges com els d’aquests dies. L’objectiu de la campanya és que el mosquit no trobi facilitats per criar en jardins privats per evitar la proliferació i dispersió de l’insecte a d’altres punts del municipi. La campanya consisteix en una bustiada de díptics informatius a tot el municipi. A més, es difondrà informació i material audiovisual mitjançant les xarxes socials de l’Ajuntament.   

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació