ValldelGes.net denuncia la destrucció del bosc de ribera a la riera d'Arbúcies

Ho fa juntament amb diverses organitzacions ecologistes de Catalunya. 

Publicat 06/04/2020, Vall del Ges - Medi Ambient
l-associacio-mediambient-valldelges-net-denuncia-la-destruccio-del-bosc-de-ribera-a-la-riera-d-arbucies

El bosc de ribera a la riera d’Arbúcies. (Foto: ValldelGes.Net).

Diverses organitzacions ecologistes denuncien la destrucció del bosc de ribera a la riera d’Arbúcies, entre elles també l’Associació Mediambiental Vall del Ges.Net. I és que durant el cap de setmana passat van transcendir imatges que alertaven de la completa destrucció d'aquest ecosistema, estenent-se durant 4 km aigües avall de la població d'Arbúcies, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu. Segons el tweet publicat, a aquest indret s'estava duent a terme una tala massiva d'arbres deixant tota la llera i planes d'inundació de la riera sense cap tipus de vegetació. A més, es va constatar la tala d'un bosc de verns, un hàbitat considerat com a prioritari (màxima protecció) per la Directiva Hàbitats de la Unió Europea. Per això, aquestes entitats estant estudiant la possibilitat de presentar una denúncia a la fiscalía per delicte mediambiental. Aquestes actuacions estarien emmarcades dins dels ajuts atorgats a l'ACA per treure tots aquells elements susceptibles de resultar un perill davant noves riuades a causa del passat temporal Glòria. L'ACA hauria encarregat aquests treballs silvícoles a l'empresa pública Forestal Catalana i estarien essent controlats per agents de medi ambient. 

Malgrat això, l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), la Coordinadora per la Salvaguarda del Montseny (CSM), Ecologistes en Acció (EeA) i altres entitats ecologistes de Catalunya denuncien que aquests treballs forestals desmesurats no estan de cap manera justificats. No només s'ha destruït un hàbitat amb la màxima protecció de la Unió Europea, sinó que s'ha deixat la llera de la riera completament desforestada, suposant això un greu perill davant noves riuades. El bosc de ribera actua com a atenuant de la velocitat de l'aigua i manté fixat el substrat. Sense aquest, la velocitat és major i es provoca, per un costat, una major erosió i inundabilitat i, per l'altre, un major poder destructiu, posant en perill els béns materials i les vides dels habitants aigües.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació