L'equip de govern decideix preservar una desena d'arbres del camp de futbol del barri de Montserrat

L'equip de govern va mantenir dilluns una reunió amb els veïns. 

Publicat 15/05/2019, Torelló - Obres
l-equip-de-govern-decideix-preservar-una-desena-d-arbres-del-camp-de-futbol-del-barri-de-montserrat

La reunió al Casal Cívic dilluns passat. (Foto: Ajuntament de Torelló).

L’Ajuntament de Torelló i una vuitantena de veïns del barri de Montserrat es van reunir dilluns al Centre Cívic per parlar de les obres que s’estan realitzant al camp de futbol. La trobada, que va ser tensa, es produïa després que els veïns denunciessin la tala d’arbres que s’hi estava fent i que en cap de les reunions mantingudes amb el consistori se’ls havia informat d’aquesta acció. Per contra, l’equip de govern assegurava que quan es va presentar el projecte la tala ja estava contemplada. L’equip de govern va escoltar les queixes dels veïns i es va comprometre a buscar una solució intermèdia ja que el projecte “no es pot aturar”. L’alcalde de Torelló, Santi Vivet, ha explicat a Ràdio Ona que “s’ha descartat trasplantar els arbres perquè la garantia de supervivència és molt baixa”, així com també “tenia un cost elevat”. Per això, s’ha optat per reedissenyar el projecte “i modificar les pendents i els esglaonats, és a dir, els accessos”. També “es mantindran entre deu i dotze dels arbres més grans que hi ha” i, per tant, segons Vivet, “més de la meitat dels arbres actuals es preserveran”. Les obres podran continuar amb el seu curs previst.  

A la reunió, que va durar més d’una hora, va comptar a banda de Vivet, amb l’assistència del regidor de Medi Ambient, Manel Romans; l’arquitecte municipal, Gil Casals i el tècnic de Medi Ambient, Pere Rifà. L'alcalde i l'arquitecte municipal van ser els encarregats de repassar els detalls de les obres, fent èmfasi en l'obligació que té l'Ajuntament de projectar remodelacions que perdurin a molts anys vista. En aquest sentit, es va recalcar la millora que suposaran les noves rampes d'accés a la zona i la naturalització i harmonització de l'espai que permetrà la distribució del nou arbrat. A més, es va recordar que el projecte va estar en exposició pública a disposició de qui el volgués consultar i que no s'hi van presentar al·legacions.

Els veïns van alertar als Agents Forestals de la tala d’arbres i des de la regidoria de Medi Ambient es va decidir paralitzar les obres després que els especialistes hi trobessin nius d’ocells, concretament verdums amb cinc polls. Es calcula que abans d’una setmana, els polls ja hauran crescut i abandonat el niu. També es va defensar que els arbres en entorns urbans tenen un cicle determinat i que amb el nou enjardinament hi haurà més varietat i més volum d'arbrat que el que hi ha actualment. L’alcalde agraeix la paciència dels veïns però considera que “no ens vam equivocar” en la primera decisió de treure tots els arbres, ja que era “per qüestions tècniques”.

Tot i això, Santi Vivet reconeix que la reunió que van fer aquest dilluns amb els veïns s’hagués hagut de realitzar abans “per tal donar a conèixer com quedava finalment el projecte”. El projecte de remodelació del camp de futbol del barri de Montserrat és fruit del procés participatiu engegat l’any passat i contempla l’adequació dels jardins d’accés i crear una zona de jocs infantils i de lleure, amb l’enjardinament de tota l’àrea.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació