L’Escola Vall del Ges torna a participar en el projecte CuEmE

La finalitat del projecte és el foment de valors emprenedors com la iniciativa, l’organització, la solidaritat o la cooperació a l’escola.

Publicat 24/01/2020, TORELLÓ - Ensenyament
l-escola-vall-del-ges-torna-a-participar-en-el-projecte-cueme

Logotip de la cooperativa '20 Cops Endins' creada pels alumnes de 5è

L’alumnat de 5è curs de primària de l’escola Vall del Ges treballa, com cada curs, el projecte CuEmE, Cultura Emprenedora a l’Escola, impulsat per la Diputació de Barcelona.

La finalitat del projecte és el foment de valors emprenedors com la iniciativa, l’organització, la solidaritat o la cooperació a l’escola. Durant el curs els alumnes crearan i gestionaran una cooperativa i per això han comptat amb l'assessorament del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura. L’alumnat s’organitzarà i posarà nom a la cooperativa, crearà un logo, redactarà l’acta de constitució i els estatuts, crearà diferents departaments (màrqueting, producció, tresoreria, comunicació,...), etc. Seguiran els passos reals en la creació d’una cooperativa. Hauran de decidir quin o quins productes produeixen que finalment vendran al mercat setmanal de Sant Quirze de Besora i també el dia de Sant Jordi.

Des de l’inici del curs fins ara, ja han tingut xerrades orientatives per posar en marxa la seva cooperativa. El passat 5 de novembre la tècnica d’emprenedoria del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura els va explicar les diferents formes jurídiques, què és una cooperativa i els tràmits per donar d’alta el NIF. Per finalitzar la xerrada, un soci de Som Mobilitat els va exposar com funciona la seva cooperativa. Posteriorment el 29 de novembre l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló va fer una xerrada sobre la imatge corporativa d’una empresa, el nom, el logo i l’embalatge. I el 27 de novembre, Fiare banca ètica els va explicar com funcionen els bancs i les diferències entre els bancs tradicionals i la banca ètica. Finalment, el 10 de desembre es va impartir un taller de creativitat perquè durant les vacances de Nadal els alumnes pensessin i fabriquessin un prototip d’un producte per vendre. Així ho van fer i entre tots triaran quins són els productes que finalment produiran i vendran al mercat setmanal.

Els alumnes ja tenen el nom de la seva cooperativa “20 Cops Endins” i el logo. El següent pas que faran, serà tramitar la sol·licitud del NIF presentant els documents necessaris.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació