L'ONG camerunesa ASAFRO visita Torelló per fer balanç de la col·laboració amb l'Ajuntament

El municipi ha destinat aquest any 4.344 euros a la construcció d'un pou a la regió camerunesa de Bobog. 

Publicat 23/10/2019, Torelló - Solidaritat
l-ong-camerunesa-asafro-visita-torello-per-fer-balanc-de-la-col-laboracio-amb-l-ajuntament

La reunió que van mantenir l'ONG amb l'Ajuntament. (Foto: Ajuntament de Torelló).

Una delegació de l'ONG camerunesa ASAFRO ha visitat aquest mes d’octubre Torelló i altres pobles d’Osona per explicar els detalls dels projectes de cooperació que s’impulsen en aquell país a través de l’ONG catalana Agermanament sense Fronteres. L'Ajuntament de Torelló ha destinat aquest any 4.344 euros a la construcció d'un pou a la regió camerunesa de Bobog, dins la partida de 10.000 euros que anualment es dediquen a projectes de cooperació.

La delegació camerunesa estava formada pel director d'operacions i per la responsable del programa de dones d'ASAFRO. També hi eren presents el director d'Agermanament sense Fronteres, Toni Cabré i el delegat a Osona d'aquesta ONG, Ramon Bufí. La trobada es va fer a la seu de Benestar Social, a l'edifici de La Carrera, i va comptar amb la presència de la regidora, Núria Montanyà i de personal tècnic de l'àrea.

Durant la reunió, els dos responsables de l'ONG camerunesa van agrair l'ajuda que destina Torelló a la seva regió i van explicar els projectes que es poden tirar endavant gràcies a la construcció del pou d'aigua. I és que en aquesta zona del Camerun la població viu en condicions molt precàries precisament per la dificultat d'accedir a l'aigua potable. Les malalties provocades pel consum d'aigua en mal estat són la causa d'un 70% de la taxa de mortalitat que hi ha a la regió.

La trobada també va servir per presentar els possibles projectes de futur al nou equip de govern de l'Ajuntament. Els dos responsables de l'ONG camerunesa van destacar que les iniciatives que integren les dones d'aquestes zones rurals permeten l'empoderament de tota la comunitat. Actualment, l'ONG ASAFRO treballa en set regions del Camerun, amb projectes i negocis cooperatius lligats bàsicament a l'agricultura.      

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació