L'oposició de Torelló disposada a expropiar una casa del carrer Nou

L'acció suposaria poder obrir el carrer Puigdassalit fins a la Ronda del Puig. 

Publicat 09/10/2020, Torelló - Política

L’equip de govern d’ERC-JpT es va abstenir en l’aprovació de la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana que té com a objectiu principal aconseguir perllongar el carrer Puigdassalit fins a la Ronda del Puig i canviar el sistema d’actuació de compensació a expropiació. També proposa la modificació de la regulació urbanística i desestimar les al·legacions presentades. Els grups de l’oposició (CUP Torelló-Som Poble, JxCat i PSC), en canvi, hi van votar a favor. El regidor d’Urbanisme, Arnau Jaumira, va explicar que “seguim trobant precipitat tirar endavant aquesta modificació puntuals per dos motius”. El primer “perquè s’està treballant en base al Pla de Mobilitat de l’any 2011 que tenia una vigència per a 6 anys i tot i que hem demanat una subvenció al catàleg de serveis de la Diputació 2020, encara no ens han donat resposta”. L’equip de govern, va manifestar que “vol actualitzar el pla abans de prendre una decisió”. Tot i que va admetre que “és cert que la via d’expropiació permetria obtenir l’obertura del carrer quan l’Ajuntament ho considerés oportú a diferència del model per compensació, actualment no és viable econòmicament”. Alhora va afegir que assumir aquesta depesa pública d’1 milió d’euros “no encaixa amb el calendari d’actuacions a mitjà termini”, ja que l’equip de govern “té altres prioritats” com pot ser “l’Escola de Música, l’Avinguda Pirineus, la plaça Joanot Martorell, recondicionar El Club, construir una pista poliesportiva i condicionar els vestidors del camp del Montserratí, el teatre Cirvianum, adequar Can Parrella, un equipament assistencial o la nau de carrossaires.

Des del PSC, Joan Carmona, va destacar la desestimació de les al•legacions dels propietaris de la casa afectada del projecte i “això fa pensar que l’ajuntament té tota la raó” i que “encara que a ningú li agrada l’expropiació, creiem que és el moment de tirar-ho endavant”. Per la seva banda, Neus Codina, de JxCat, va argumentar que “feia molt de temps que aquesta modificació estava encallada i deixava moltes famílies amb una gran indefensió”. També va recordar que el juliol del 2019 les famílies van presentar al•legacions i que “no han rebut la resposta fins avui, gràcies una moció que es va presentar el passat mes de febrer per part dels grups de l’oposició”. Codina va dir que “significa donar una resposta i posar fi a la incertesa que hi havia fins ara i que l’expedient pugui continuar el seu curs”. Per últim, Jordi Casanova, de la CUP Torelló-Som Poble, va recordar que l’obertura del carrer estava projectada des del 1999 i que pel grup “el pla de mobilitat actual és ben vigent i marca una línia cap a la pacificació del centre urbà”. Els cupaires consideren que és una actuació “necessària per aplicar el model de mobilitat que proposem i per recuperar Torelló com a espai per viure i relacionar-se”. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació