La Cambra de Comerç denuncia al Síndic de Greuges la manca d'inversions a l'R3

Es va organitzar una matinal reivindicativa que va comptar amb diversos alcaldes i el col·lectiu Perquènoensfotineltren. 

Publicat 29/11/2019, Barcelona/Vic - Infraestructures
la-cambra-de-comerc-denuncia-al-sindic-de-greuges-la-manca-d-inversions-a-l-r3

A l'estació de tren de Vic es va fer una roda de premsa. (Foto: Cambra de Comerç de Barcelona).

La Cambra de Comerç de Barcelona denuncia la manca d’inversions a la línia R3 de Rodalies al Síndic de Greuges, Rafael Ribó. Ho va fer en una matinal reivindicativa aquesta setmana en què hi va assistir l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño; l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el de Manlleu, Àlex Garrido; el de Sant Quirze, David Solà; el de Balenyà, Carles Valls; el de Centelles, Pep Paré i de Ripoll, Jordi Munell. També hi van acudir representants del grup Perquènoensfotinelten i la membre de la junta de la delegació de Comerç de Barcelona a Osona, la torellonenca Montse Ayats. La comitiva va pujar al tren que sortia a les 10:27 de la plaça Catalunya i va arribar a Vic a les 12 del migdia. Durant el trajecte la Cambra de Barcelona va posar èmfasi en denunciar “que els incompliments en matèria ferroviària a la línia R3 han estat reiteradament incomplerts al llarg dels últims 20 anys”.

La Cambra també reclama un traspàs efectiu de la competència de Rodalies. En aquest sentit es queixa que l’Estat no ha complert amb el traspàs efectiu del servei de Rodalies a la Generalitat de Catalunya perquè no li transfereix directament la consignació pressupostària necessària per cobrir el dèficit d’operació del servei, sinó que ho abona directament a l’empresa prestadora del servei ferroviari (Renfe). A més, recorden que la duplicació de la línia Montcada a Vic és una reivindicació de fa molts anys. També destaquen que l’R3 no tan sols actua com a node de connexió amb Barcelona, sinó també com a element cohesionador de les comarques centrals de Catalunya, així com també obre la porta a què la Garrotxa pugui aspirar a tenir una connexió ferroviària. Alhora ressalten que Osona lidera la Catalunya Central en termes de dimensió del teixit empresarial. 

Concretament, la comarca aglutina fins a 5.707 empreses, de les quals 1.052 corresponen al sector de la indústria. A més, durant el darrer any 2018 el nombre d’empreses va créixer un 1,1% i la taxa anual de creixement econòmic de la comarca es va situar en un 1,6%. Una taxa de creixement igual a la del Ripollès, fet que demostra la viabilitat de l’àrea i la dinàmica positiva de l’economia de l’entorn. Pel que fa el teixit industrial va presentar un creixement del valor afegit brut del 3,9%, i al llarg del període acumulat del 2013-2018 el seu creixement es situa en un 31%. Aquesta bona marxa industrial es deu en gran part al bon comportament de la indústria de l’alimentació, així com també a la dinàmica positiva de la indústria metal•lúrgica i la maquinària, entre d’altres. Disposar d’una infraestructura desdoblada permetria que part d’aquest teixit industrial apostés pel tren a l’hora de fer moviments i obrís a la porta a una major internacionalització.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació