La candidatura de JuntsxCat Orís aposta per la transició energètica en el seu programa electoral

El seu candidat, Arnau Basco, va ser entrevistat dimecres a Ràdio Ona. 

Publicat 16/05/2019, Orís - ELECCIONS MUNICIPALS
la-candidatura-de-juntsxcat-oris-aposta-per-la-transicio-energetica-en-el-seu-programa-electoral

JuntsxCat Orís. (Foto: JuntsxCat Orís).

Arnau Basco, alcaldable per JuntsxCat a Orís, va ser entrevistat aquest dimecres al programa ‘Magatzem Magazín’ de Ràdio Ona on va explicar els eixos bàsics del programa electoral amb el qual concorrerà a les eleccions municipals del 26-M. Basco va dir que en l’àmbit de Medi Ambient s’aposta per la transició energètica i es proposa “un conjunt d’iniciatives que complementen el projecte que es va iniciar amb les energies renovables a les llars”. L’actual alcalde va recordar que actualment “el 55% de les cases ja utilitzen biomassa”. En aquest sentit va afegir que volen “incentivar la transició energètica cap a l’autoconsum, tant des d’un àmbit públic com privat”. 

El candidat de JuntsxCat a Orís també va manifestar la seva intenció de “complementar les ajudes econòmiques ja existents” i que es concreten “en el foment per les energies renovables; el foment de la salut dental, ocular i auditiva i els ajuts escolars i socials”. Basco va anunciar que es crearan dues noves ajudes. Una destinada a les persones grans “per afavorir l’accessibilitat dels habitatges i la renovació dels banys” i l’altra “per fer front als costos del transport públic” i adreçat a les persones que apostin per la formació i cursin “cicles formatius, graus o doctorats”.

Altres de les propostes que porten en el programa electoral són el manteniment dels camins rurals i garantir el bon accés als diferents nuclis de la població; millorar la seguretat dels trams i camins; finalitzar les obres perquè l’aigua potable arribi a La Mambla; mantenir els serveis de podologia, taxi, de recollida de residus especials i el de formació de la llengua anglesa per a les persones grans. En l’apartat d’hisenda va recordar que l’actual equip de govern “no hem apujat els impostos” i considera que “cal generar bonificacions en els àmbits de les energies renovables i concretament en l’IBI i IAE per a aquells projectes o famílies que apostin per generar electricitat per l’autoconsum”. L’alcalde va afirmar que un dels projectes més importants de la legislatura que està a punt de finalitzar ha estat “la consolidació de la xarxa municipal de fibra òptica”, de la qual se’n beneficia un “95%” de la població”.

Arnau Basco va assenyalar que “la llista de JuntsxCat és continuista en la manera d’entendre el municipi i de treballar” i espera “poder revalidar aquest examen i que la gent valori la feina que s’ha fet”.  Basco, que fa 8 anys que és l’alcalde del municipi, assegura que manté “les ganes i il·lusió” de seguir liderant el projecte. La resta de la candidatura la configuren Núria Moreno, actual regidora d’Hisenda, Benestar Social i Educació, al número 2; Marina Comas, una de les novetats que ocuparà el lloc número 3, Pere Crous, Jaume Toneu, Iolanda Serrabassa, Cristina Nogué i Sílvia Villamor.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació