La CUP aposta per la creació d'una illa cultural al Museu de la Torneria

Ho va explicar dimarts durant la presentació d'una part del seu programa electoral.

Publicat 15/05/2019, Torelló - ELECCIONS MUNICIPALS
la-cup-aposta-per-la-creacio-d-una-illa-cultural-al-museu-de-la-torneria

El grup durant la presentació d'una part del programa electoral. (Foto: Cup Torelló).

La CUP Torelló-Som Poble va presentar aquest dimarts al migdia quatre de les vuit propostes principals que porten al seu programa electoral sota l’eslògan ‘Imagina’t’. Els parlaments van anar a càrrec del cap de llista Francesc Manrique i de la doctora Maria Àngels Casals, números dos de la candidatura. Segons els cupaires “malgrat compten amb un programa polític extens, hem volgut definir un llistat de vuit punts concrets amb la voluntat de rendir comptes amb la ciutadania quan s’acabi el proper mandat”. I és que “volem que tothom pugui mesurar de forma clara i transparent què hem fet o què hem deixat de fer”. 

La primera de les propostes presentades va ser “la creació d’una illa cultural al Museu de la Torneria, espai on plantegem encabir-hi, a més del Museu, l’Escola de Música, l’Escola d’Art Plàstiques i un ateneu cultural que esdevingui motor d’activitats”, segons va explicar el mateix Manrique. 

La segona iniciativa és “adequar els comerços de Torelló als nous hàbits de consum a través de la creació d’una plataforma de comerç local online i un sistema de taquilles a espais com l’estació de trens o el Mercat Municipal com a punt de recollida de les compres”. En tercer lloc el grup també vol “impulsar un pla de xoc per deixar enrere el deteriorament del poble i incorporar totes les perspectives en el pla d’accions d’urbanisme com la sostenibilitat, el paisatgisme, el gènere, l’arquitectura o l’accessibilitat. La CUP considera que “viure en un entorn agradable, cuidat i sostenible és imprescindible per sentir-nos com a casa”. Per últim, el quart apartat va servir per tractar “un sistema de bus local pensat per connectar tots els serveis de Torelló amb els barris, així com un conjunt d’actuacions en matèria d’urbanisme i seguretat pensades per donar confiança a la canalla i a les seves famílies perquè puguin desplaçar-se sols per exemple a l’hora d’anar a l’escola”.

Pel que fa aquest dimecres al matí els grups polítics que concorren als comicis de Torelló han instal·lat parades informatives durant el mercat setmanal. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació