La CUP critica l'equip de govern per no obrir gratuïtament la piscina davant l'onada de calor

ERC diu que ha seguit les recomanacions del Departament d'Interior i ha habilitat espais frescos amb aire condicionat. També afegeixen que les ordenances fiscals no ho contemplen. 

Publicat 01/07/2019, Torelló - Esports

L’Ajuntament de Torelló no ha obert la piscina d’estiu gratuïtament coincidint amb l’onada de calor tal i com han fet la majoria de consistoris osonencs. La CUP Torelló – Som Poble recorda que en el ple municipal de les ordenances fiscals, celebrat a l’octubre passat, es va acordar, via acord d’alcaldia, que les instal·lacions serien gratuïtes en episodis d’onada de calor que poguessin posar en risc la salut de la població. Per això, el seu portaveu, Francesc Manrique, es pregunta si la negativa de l’equip de govern és “per incapacitat de gestionar-ho o per manca de voluntat política”. 

JuntsxCat va presentar una instància reclamant que s’apliqués aquesta mesura. 

Des de l’equip de govern, l’alcalde, Marçal Ortuño, explica que davant l’onada de calor “hem seguit les recomanacions del Departament d’Interior en què es demanava que s’habilitessin espais amb aire condicionat durant les hores centrals del dia”. A més, puntualitza que es feia referència explícita “a què no es passessin llargues hores a l’exterior”. Ortuño afegeix que “hi ha mesures que són més populistes com obrir la piscina gratuïtament”, però recorda que les ordenances fiscals “no ho contemplen” i, per tant, “no és legal”. Tot i això, es compromet a “prendre’n nota” i a incorporar-ho en les ordenances fiscals del 2020. També diu que estan treballant perquè els abonaments de la piscina puguin incloure “la tarifació social”. 

 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació