La CUP destaca la importància de les dones en la vida política

Ho va fer divendres en l'acte de campanya que es va realitzar a la sala de cinema El Casal. 

Publicat 14/05/2019, Torelló - ELECCIONS MUNICIPALS
la-cup-destaca-la-importancia-de-les-dones-en-la-vida-politica

L'acte es va fer a la sala de cinema El Casal. (Foto: CUP Torelló-Som Poble).

La CUP Torelló-Som Poble va organitzar divendres al vespre l’acte ‘Dones i política’ al cinema El Casal per posar de relleu la importància de la participació de les dones en política. Va anar a càrrec d'Elena Crespi, psicòloga i regidora de l’Ajuntament de Torelló, Mireia Boya, ambientòloga i política occitana, i la doctora Maria Àngels Casals. Durant la seva intervenció i davant d’una setantena de persones Crespi va dir que “durant aquest mandat hem aconseguit que es fes una formació sobre protocols d'agressions masclistes a tots els treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Torelló”, així com “que s’augmenti el pressupost de polítiques d’igualtat”. També va posar sobre la taula que “aquest mandat les dones hem tingut un paper residual al consistori”. I és que va constatar que “de disset membres del consistori només quatre érem dones”. Per la seva banda, Boya va dir que “hem de posar en valor el cuidem-nos” i que “tot i que podem tenir por de la repressió, no podem estar soles”. A més, va reivindicar les dones exiliades com l’Anna Gabriel, Marta Rovira i Clara Ponsatí que “són referents”. L’ambientòloga i política occitana considera que “cal que les dones ocupem espais polítics també a l’àmbit municipal i que hem de generar referents per les dones que vindran darrera nostra”. Alhora va afegir que “cal crear xarxes de solidaritat antirepressiva i hem de tenir presència femenina”. També va referència a quan va anar a declarar i va afirmar que quan ho va fer “tenia por”, però que el col·lectiu “em va ajudar”. Boya creu que “col•lectivitzar la repressió ho va fer suportable”. Per últim, va afirmar que “tenim un referent, Montserrat Roig:  Si hi ha un acte d'amor, aquest és la memòria”. L’última en intervenir va ser la doctora Maria Àngels Casals que va explicar que la CUP Torelló-Som Poble “hem fet una llista paritària”, de la qual en formen part “tretze dones”. En aquest sentit va afirmar que “totes les propostes polítiques del programa electoral porten una visió de gènere”. Casals va exposar que “les dones tenim pitjor qualitat de vida, tenim doble jornada laboral, de la feina i de casa” i que això “comporta dificultats per compaginar la vida laboral, familiar i social”. El programa dels cupaires, segons va afegir, es compromet “a cuidar de la gent gran i de les persones més vulnerables” i va posar en evidència que “tenim índex d’envelliment gran i moltes dones que viuen soles”. A més, va comentar que “volem fer un projecte radar que consistirà en evitar l’aïllament i l’exclusió social construint una xarxa social i activant mecanismes per detectar els casos que hi hagin”. En el Torelló que s’imaginen “tothom té els mateixos, drets, deures i oportunitats”. Finalment, va dir que volen posar en marxa “un Espai Dona en què hi hagi un servei d'informació, d'assessorament i de sensibilització que treballi per la igualtat”. 

La CUP va instal·lar una parada dissabte a la plaça de la Sardana i diumenge durant el Mercat del Trasto com totes les forces polítiques.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació