La CUP i ERC-JpT denuncien la situació laboral de part del personal de l'Ajuntament

Ho van dir quan es va aprovar l'increment del 2'25% de les condicions dels funcionaris. 

Publicat 27/02/2019, Torelló - Política
la-cup-i-erc-jpt-denuncien-la-situacio-laboral-de-part-del-personal-de-l-ajuntament

ERC-JpT. (Foto: Ajuntament de Torelló).

El ple de Torelló va aprovar la modificació de l’acord de les condicions dels funcionaris aplicant un increment del 2’25%, un punt que va comptar amb el vot favorable de tots els grups. Tot i això, el portaveu de la CUP, Francesc Manrique, va aprofitar per denunciar la situació laboral de part del personal de l’Ajuntament. En aquest sentit va dir que “durant aquests quatre anys el conflicte no només no ha millorat, sinó que s’ha enquistat encara més del que ja estava”. Tot plegat, “demostrant la manca de voluntat de l’equip de govern per arreglar la situació”. 

Per la seva banda, Jordi Casals, portaveu d’ERC-Jpt, va “coincidir amb la CUP” i tot i que van votar-hi a favor va manifestar que “no avalem la política de recursos humans que s’ha portat a terme durant aquest mandat per part de l’equip de govern”.

També es va aprovar la modificació de la retribució dels càrrecs electes. El PSC i la CUP-Torelló Som Poble hi van votar en contra mentre que ERC-JpT es va abstenir. El socialista Francesc Ribera va demanar “la congelació dels sous dels càrrecs electes mentre hi hagi famílies per sota del llindar de la pobresa i pendents dels ajuts socials al municipi”.

Des de la CUP, Francesc Manrique va recordar que “la modificació de sous no es mouen dins els paràmetres que hi ha en el codi ètic que vam signar totes les persones que formem part de la llista de la CUP, ja que els supera”. El cupaire va afegir que “caldria actualitzar no els sous, sinó les dedicacions”, mentre que el republicà Jordi Casals va justificar el vot del seu grup “perquè com vam dir a l’inici de mandat han d’existir retribucions però sobre una dedicació real”. 

Als càrrecs electes també se’ls aplica un augment del 2’25% del sou. L’alcalde amb una dedicació del 80% de la jornada percep 37.917’97 euros l’any; les tinences d’alcaldia 11.979’54 euros per tenir una dedicació del 28’57%, la mateixa que les regidories delegades que ingressen 10.718’53 euros. Per assistència els plens es percebran 114’52 euros i per les comissions informatives i juntes de govern 72’82 euros. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació