La futura residència de Sant Vicenç, el projecte més important del pressupost

L'Ajuntament va aprovar un pressupost superior als 2'7 milions d'euros. 

Publicat 09/12/2019, Sant Vicenç - Política
la-futura-residencia-de-sant-vicenc-el-projecte-mes-important-del-pressupost

El ple celebrat dimecres passat. (Foto: Ajuntament de Sant Vicenç).


La construcció de la Unitat de Convivència de Sant Vicenç, la residència per a la gent gran, és el punt més destacat del pressupost municipal per l’any 2020 que puja a 2.707.222’41 euros que es va aprovar en el ple de dimecres passat. L’alcalde, Èric Sibina, explica que el projecte té un cost superior “als 2.000.000 d’euros” i que inicialment s’han pressupostat 500.000 euros, “una quarta part del cost total que tindrà la primera fase” i més endavant “s’incorporarà al voltant d’un milió d’euros del romanent de tresoreria del 2019 i la resta s’obtindrà dels ajuts i subvencions que s’estan tramitant”.

També s’incorporen dues subvencions. Una destinada a bonificar l’Impost de Béns i Immobles (IBI) a les famílies monoparentals dotada amb 5000 euros i una altra destinada a beques per a estudis superiors a joves amb 10.000 euros. Una altra novetat és que es contempla una partida de 30.000 euros a pressupostos participatius, “un altre compromís adquirit per l’equip de govern durant la campanya electoral”. Sibina diu que “durant el primer trimestre del 2020 s’explicaran els mecanismes perquè la gent pugui participar-hi, aportar idees i votar entre les inversions proposades per la ciutadania”. Pel que fa la partida destinada al manteniment dels equipaments municipals i les vies públiques dels tres nuclis s’augmenta en 30.000 euros i puja a 1.218.610 euros. Alhora s’incorporen noves partides pel manteniment de la Casa del Metge, una actuació que segons l’alcalde “finalitzarà durant el 2020” o una altra per a la celebració dels 125è aniversari de la colònia de Borgonyà.

Per la seva banda, el grup de l’oposició, Independents per Sant Vicenç, Vilaseca i Borgonyà es va abstenir en l’aprovació del pressupost després d’haver presentat set esmenes. Èric Sibina comenta que “hi vam votar en contra perquè ja estaven incorporades dins el pressupost”. Pel que fa a la proposta per instal•lar càmeres de vigilància a les entrades del municipi l’alcalde diu que “al llarg del 2020 serà una realitat després que el Departament d’Interior ho autoritzi”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació