La Generalitat ordena el tancament de bars i restaurants, aquest dissabte

L'única excepció són els que estiguin integrats en un establiment hoteler o en centres sanitaris o socials residencials.

Publicat 14/03/2020, Vall del Ges - Societat

 

El govern de la Generalitat ha ampliat les mesures preventives per combatre l'expansió del coronavirus arreu de Catalunya. En una resolució publicada al DOGC, ordena el tancament des d'aquest dissabte de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració. L'única excepció són els que estiguin integrats en un establiment hoteler o en centres sanitaris o socials residencials. Pel que fa als forns de pa o botigues d’alimentació que tinguin una zona de degustació, s'haurà de tancar el bar i es podrà tenir oberta la part en què es vengui pa o qualsevol altre aliment.


La mesura anunciada pel govern se suma al tancament dels següents establiments en l’àmbit de les activitats esportives, d’oci i comercials:

-El tancament de les estacions d’esquí, d’esquí nòrdic i de les estacions de muntanya.
-El tancament de tota classe d’instal·lacions esportives, gimnasos i clubs esportius, tant de titularitat pública com privada.
-El tancament de teatres, de cinemes, de sales de festes, discoteques, pubs, sales de ball, sales de concert, sales de karaoke, cafès teatre i cafès concert i qualsevol altre establiment recreatiu.
-El tancament d’establiments de joc com salons recreatius, casinos, bingos i qualsevol altre.
-El tancament de parcs d’atraccions, parcs temàtics i qualsevol altre centre que realitzi activitats d’oci o de lleure.
-La suspensió de tota classe d’activitats d’espectacles públics i activitats, en espais tancats altres que els esmentats anteriorment i en espais oberts.
-El tancament de centres comercials, incloent grans superfícies, a excepció d’aquells establiments dedicats exclusivament a la venda de productes de consum habitual (alimentació, neteja i higiene) i d’aquelles àrees dels centres comercials amb la mateixa activitat a excepció de les botigues que es troben en la trama urbana.

Aquestes mesures preventives s’estableixen amb una vigència mínima de quinze dies.

L’Ajuntament demana a la ciutadania que es mantingui informada a partir dels canals oficials i que s’eviti la difusió d’informacions falses o no contrastades. Alhora, es vol donar un missatge de tranquil·litat i de confiança atès que els centres mèdics de la comarca estan preparats per activar els protocols davant de qualsevol contingència.

Davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i la informació actualitzada es pot seguir al web del Departament de Salut.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació