La plaça de davant l'Ajuntament d'Orís s'anomenarà ' plaça 1 d'Octubre'

Es va aprovar durant el ple de dimecres en què també es va donar compte de la liquidació del pressupost corresponent al 2018. 

Publicat 08/02/2019, Orís - Política

El ple d’Orís va aprovar dimecres al vespre denominar la plaça de davant l'Ajuntament ‘plaça 1 d’Octubre’. L’alcalde, Arnau Basco, va explicar que “un grup de veïns va fer una recollida de signatures per tal de sol·licitar al consistori que es posés aquest nom”. L’objectiu no és altre que “homenatjar aquella data tant important i perquè quedi gravada en la història i en el record de tots”. La previsió és que la placa es col·loqui “després de les obres d’urbanització que es portaran a terme en aquesta mateixa plaça”. 

Per altra banda, es va fer el tancament de la liquidació del pressupost corresponent a l’any 2018. Basco va dir que “hem tancat l’any amb 158.000 euros en positiu, però cal remarcar que no són reals sinó que el superàvit és de 55.000 euros”. L’alcalde va comentar que “hem de fer un bon balanç” i que aquest diners “responen a la realitat que hi ha subvencions que encara no estan justificades, un fet que té a veure amb un aspecte tècnic i de comptabilitat”. També va destacar que han aconseguit alguna subvenció per les obres d’abastament de la xarxa municipal d’aigua “que inicialment no coneixíem”.

Finalment, la sessió plenària va aprovar una moció per instar al Departament d’Ensenyament a canviar l’enfocament del decret de menjadors escolars. Tot i que a Orís no hi ha escola “ens solidaritzem amb els centres educatius que tenim com a referència, que són Torelló i Sant Vicenç”. En aquest sentit “volem donar suport a les ampes que estan prestant el servei de menjador directe i que fan el menjar in situ amb la corresponent contractació del personal”. Tot i que es tracta d’un suport “simbòlic”, volen posar en evidència “que la feina que s’està fent és correcte i que a les famílies els sembla bé que les ampes segueixin gestionant el servei de menjador de les escoles”. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació