La tala d'abres del camp de futbol del barri de Montserrat indigna els veïns

De moment l'Ajuntament ha aturat les obres i dilluns ha convocat una reunió amb els veïns. 

Publicat 07/05/2019, Torelló - Obres
la-tala-d-abres-del-camp-de-futbol-del-barri-de-montserrat-indigna-els-veins

Imatge d'arxiu del camp.

Les obres de la primera part de la reforma del camp de futbol del barri de Montserrat de Torelló, que van començar la setmana passada, estan aturades després que els veïns denunciessin la tala d’arbres que s’hi estava fent. Els treballs de la primera fase consisteixen en enjardinar l’espai, construir-hi una zona infantil, col·locar-hi una font i bancs. L’alcalde de Torelló, Santi Vivet, va dir aquest dilluns al programa ‘Magatzem Magazín’ de Ràdio Ona que “el projecte ja es va presentar als veïns en el seu moment i que la tala d’arbres ja estava contemplada”, tot i que admet “que costa interpretar els plànols”. Vivet va afegir que “es vol donar entrada al camp des de l’Avinguda Montserrat” i, per tant, “els arbres s’han de retirar ja que hi ha una pendent que si s’aplana fa que quedin elevats”. Des de l’Ajuntament “vam demanar si algun tenia interès per l’espècie o per l’edat i se’ns va dir que no, només pel valor sentimental”. 

Va ser dimecres passat quan els veïns van alertar als Agents Forestals de la tala d’arbres i des de la regidoria de Medi Ambient es va decidir paralitzar les obres “després que s’hi trobessin nius d’ocells”. El tècnic de Consorci s’hi va traslladar divendres quan “va detectar nius de verdums a tocar de la llar d’infants Blancaneus”. L’alcalde va dir que estan pendents de l’informe que realitzin els ornitòlegs per comprovar que no hi hagi nius d’espècies protegides i “per decidir què cal fer”. També va afegir que “si l’arbre en qüestió s’aïlla es pot continuar l’obra”.

Per la seva banda, Joan Prats, president de l’Associació de Veïns del Barri de Montserrat, explica que quan es va adonar de la tala d’arbres es va posar en contacte amb l’alcalde i que els veïns asseguren que en cap de les reunions mantingudes amb el consistori “es va parlar de tallar els arbres que hi ha”. Prats és partidari de trobar-se altra vegada amb l’Ajuntament per parlar-ne”. De fet, dilluns hi ha convocada una reunió amb els veïns a les 8 del vespre al Centre Cívic. 

Els veïns també han recollit signatures en contra d’aquesta actuació.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació