La vacuna contra la Covid s'ha començat a administrar a la Vall del Ges

S'ha posat a les residències, tant als residents com als treballadors i treballadores, i als professionals sanitaris.

Publicat 12/01/2021, Vall del Ges - Societat

La vacuna contra la Covid-19 ja s’ha començat a posar a la Vall del Ges. La setmana passada es va començar a administrar a la residència Cals Avis de Torelló i a la residència de gent gran de Sant Pere on se’n van posar fins a 158 dosis tant als residents com als treballadors i treballadores. També dimarts passat es va començar a vacunar el personal sanitari del CAP de Torelló i aquest dimarts a la tarda ho farà la resta. L’adjunta d’infermeria de l’ambulatori, Txell Rovira, explica que la vacuna “és voluntària” i, per tant, “no sabem qui es vacuna ja que és una informació confidencial”. El CAP Osona “és qui centralitza tots els professionals sanitaris de la comarca” i es calcula que en el cas del CAP de Torelló se n’hauran posat entre unes “trenta o trenta-cinc” del total de cinquanta treballadors que hi ha. Rovira assenyala que “s’esperava la vacuna amb moltes ganes” i reconeix que “volem que la pandèmia s’acabi perquè tothom està molt cansat”. L’activitat a l’ambulatori “segueix sent més o menys com abans de les festes de Nadal, però encara ha de venir la segona tongada de Nadal” i, per tant, “sabem què augmentarà”. L’adjunta d’infermeria diu que actualment “només fem PCR a gent que està pendent d’una operació, a persones que han d’ingressar en una residència, a aquells que han de viatjar o han de començar a treballar”. La resta de persones que presenten alguns símptomes se’ls fa els test ràpids.

Divendres passat també es va començar a administrar als hospitals d’Osona. La primera jornada va tenir lloc a l'Hospital Universitari de Vic. A la segona planta del centre es van habilitar quatre punts de vacunació on, al llarg de tot el matí, un equip d'infermeres va posar la primera de les dues dosis necessàries a 360 professionals del Consorci Hospitalari de Vic. Els primers a qui se'ls va administrar van ser, preferentment, personal sanitari de primera línia de diferents serveis i unitats. El personal sanitari està extremadament conscienciat i, de fet, més d'un miler s'han inscrit per rebre la vacuna. Les properes jornades de vacunació seran el 13 de gener a l'Hospital Universitari de Vic, el 14 de gener a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic i el 15 de gener a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu. Les setmanes següents se'n programaran més fins a completar la vacunació de tot el personal sanitari que ho ha sol·licitat. També es repetirà la vacunació passats 21 dies, per administrar la segona dosi necessària per garantir l'altíssima efectivitat (94-95% de protecció) de la vacuna de Pfizer, que és la que s'està administrant actualment.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació