La Vall del Ges celebra Sant Jordi tot i el coronavirus

Les roses i els llibres van ser els protagonistes de la festa, aquesta vegada però, a dins de casa.

Publicat 24/04/2020, Vall del Ges - Cultura
la-vall-del-ges-celebra-sant-jordi-tot-i-el-coronavirus

L'Ajuntament de Sant Vicenç va fer arribar una rosa als establiments que estan oberts. (Foto: Ajuntament Sant Vicenç).

La Vall del Ges va viure dijous un Sant Jordi diferent. Malgrat que tothom es trobava confinat a casa seva i no va poder gaudir dels carrers, ningú es va quedar sense celebrar-ho. La llibreria Punt Font va habilitar un servei per comprar els llibres online i l’establiment va ampliar el seu horari d’obertura a la tarda perquè els clients poguessin anar a recollir els llibres, igual que va fer la llibreria Colors. Pel que fa les floristeries de Torelló van repartir una rosa als domicilis que ho haguessin sol·licitat i encarregat prèviament per telèfon. Qui també va vendre roses solidàries va ser l’empresa Laser Tactic que fa peces de plàstic amb làser. En les darreres setmanes ha confeccionat 2000 salva-orelles, unes peces petites que es posen al clatell per aguantar les mascaretes, i que han donat a diferents centres hospitalaris. Els diners recaptats amb les roses els serviran per seguir amb la producció dels salva-orelles.

Per altra banda, Pep Ferrer, guitarrista del grup Paracaigudistes Acústics, va fer un concert retransmès en directe des del grup de facebook Torellonencs i Pescallunes. Pel que fa l’Escola d’Arts Plàstiques va proposar fer una “una rosa confinada”, amb unes senzilles instruccions, i compartir-la a través de les xarxes socials. El Museu de la Torneria va oferir una vintena de ‘Contes a la vora del torn’, uns relats breus que es poden llegir a través del youtube i els Deixebles de Sant Feliu van fer una crida perquè tothom qui volgués “enviés un text, una imatge o el que et vingui de gust i omplir les xarxes socials”. Les biblioteques de Torelló van recollir propostes per comprar nous llibres i van compartir un vídeo sobre la llegenda de Sant Jordi.

A Sant Vicenç, l’Ajuntament va distribuir a la bústia de les cases de 170 nens, de fins a 12 anys, ‘La llibreta dels desitjos’. És el llibre que cada any editen conjuntament el consistori santvicentenc i l’Agrupació Cultural i que enguany se centra en el canvi climàtic. Aquest any hi han escrit Vanessa Espín i Ramon Jolis mentre que les il·lustracions són de Desi-rée Gómez. L’Ajuntament també va fer arribar una rosa a tots els establiments que estan oberts aquests dies com a mostra d’agraïment. A més, es va fer una crida per penjar a les xarxes imatges d’una rosa feta a casa o bé recitant fragments de llibres. A Sant Pere, la biblioteca l’Esqueller també va recollir propostes per comprar llibres nous i l’Ajuntament va repartir postals amb imatges del municipi dels anys setanta, així com un punt de llibre, donació de la llibreria Punt Font.

Les escoles i llars d’infants de la Vall del Ges també van celebrar la Diada de Sant Jordi a les xarxes socials i, per exemple, compartint vídeos.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació