La Vall del Ges entra a la fase 1 del desconfinament

Els alcaldes del territori apel·len a la prudència i recorden que "no ens podem relaxar". 

Publicat 18/05/2020, Vall del Ges - Societat
la-vall-del-ges-entra-a-la-fase-1-del-desconfinament

Cartell amb les novetats del desconfinament.

Els municipis de la Vall del Ges i Orís entren aquest dilluns a la fase 1 del desconfinament com a municipis de la regió sanitària de la Catalunya Central. En aquesta fase 1 hi ha diverses novetats que afecten les trobades i desplaçaments, els establiments comercials i restauració o la cultura, el lleure i l'esport, entre d'altres. Tot i això, es demana extremar les precaucions i es recorda que s'han de seguir aplicant les mesures de distanciament social i d'higiene vigents fins ara. L’alcalde de Sant Vicenç, Èric Sibina, recorda que “això no s’ha acabat, és un pas més, no ens podem relaxar i això serà llarg”. Per aquest motiu demana esforç i solidaritat dels veïns i veïnes. També afegeix que a partir d’aquesta setmana “es reobriran les oficines de l’Ajuntament de forma presencial, però sempre i quan s’hagi demanat cita prèvia”. Pel que fa el CAP obrirà un dia més amb cita prèvia. D’aquesta manera estarà obert els dimarts al matí, els dijous a la tarda i els divendres al matí. Per la seva banda, l’alcalde de Sant Pere, Jordi Fàbrega, també ha emès també un nou missatge a la ciutadania apel·lant a la “prudència”.

Algunes de les novetats del desconfinament són que es poden fer trobades de fins a deu persones que no conviuen al mateix municipi, tan a l’aire lliure com al domicili. A les trobades s’ha de mantenir la distància de seguretat i en cas que no sigui possible s’han de reforçar les mesures de seguretat com rentar-se les mans sovint. També es pot desplaçar-se amb cotxe dins la mateixa regió sanitària. Alhora es permet anar a les terrasses dels establiments de restauració, que han de reduir a la meitat el seu aforament habitual. A partir d’ara es pot anar a comprar o gaudir de serveis en establiments que fins ara estaven tancats i que no superen els 400 metres quadrats. Ja no cal cita prèvia per acudir-hi. Amb cita prèvia es poden utilitzar els serveis dels concessionaris d’automoció, els d’inspecció tècnica de vehicles (ITV) i els de jardineria. També es pot anar a comprar a mercats ambulants a l’aire lliure a la via pública, amb una quarta part de les parades habituals i amb un 30% de l’aforament. Es pot allotjar-se en hotels i establiments turístics sense fer servir les zones comunes. En l’àmbit de la cultura, el lleure i l’esport es permet assistir a espectacles culturals d’un màxim de 30 persones en espais tancats i d’un màxim de 200 persones a l’aire lliure. Es poden visitar museus amb restriccions del 20% de l’aforament i anar a biblioteques per al servei de préstec i devolució de llibres. També es pot fer esport a centres d’alt rendiment, instal·lacions esportives a l’aire lliure i centres esportius. Per assistir-hi s’ha de demanar cita prèvia i seguir les mesures establertes. També es pot participar en activitats turístiques per la natura  en grups d’un màxim de deu persones i amb cita prèvia. Es pot anar a llocs de culte sempre que no se superi un terç de l’aforament, entre altres. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació