La Vall del Ges i Orís entren a la nova etapa de la represa

Es prioritza l'ús de mascareta, mantenir una distància de seguretat d'1,5 metres, rentar-se sovint les mans i la preferència per activitats a l'aire lliure i sense aglomeracions.

Publicat 19/06/2020, Vall del Ges/Orís - Societat

Els municipis de la Vall del Ges i Orís, igual que la resta de Catalunya, inicien aquest divendres la nova etapa de la represa i posen punt i final a la fase 3 del desconfinament que va començar dilluns passat. La novetat principal és que ja no hi ha restriccions de mobilitat en tot el territori i que la Generalitat recupera les competències i fixa les normes que regiran a partir d’ara.

Aquesta nova etapa implica que la ciutadania ha d'adoptar les mesures necessàries per evitar la generació de riscos de propagació de la infecció de la COVID-19, així com la pròpia exposició a aquests riscos, i ha d'adoptar les diverses mesures bàsiques de protecció individual i col·lectiva. Es tracta de la higiene freqüent de mans; higiene de símptomes respiratoris, és a dir, evitar tossir directament a l'aire, tapar-se la boca amb la cara interna de l'avantbraç en aquests casos i evitar tocar-se la cara, nas i ulls; manteniment de grups de convivència habitual al més estables possible, minimitzant els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió; distància física interpersonal de seguretat; ús de mascareta quan no sigui possible mantenir la distància física interpersonal de seguretat; preferència pels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats; ventilació correcta dels espais tancats i, finalment, neteja i desinfecció de les superfícies.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació