La Vall del Ges i Orís entren en la fase 3 de desconfinament

En aquesta nova fase s'eliminen les franges horàries per sortir al carrer i es permeten trobades de fins a 20 persones.

Publicat 09/06/2020, Vall del Ges - Societat
la-vall-del-ges-i-oris-podria-entrar-en-la-fase-3-de-desconfinament-a-partir-de-dilluns

A partir d’aquest dilluns la Vall del Ges i Orís, igual que la resta d'Osona, passen a la fase 3 del desconfinament juntament amb la resta de les regions sanitàries de la Catalunya Central i Girona. La proposta va ser aprovada aquest dilluns passat a la tarda pel PROCICAT i els informes es van enviar posteriorment al Govern espanyol.

Algunes de les novetats de la fase 3 respecte l’anterior és que s'eliminen les franges horàries per sortir al carrer. També les reservades a les persones més grans de 70 anys, i també la mobilitat és lliure a l'interior de la província o regió sanitària. Pel que fa els bars i restaurants podran omplir les terrasses fins un 75% a la barra i als espais interiors fins al 50%, i hi haurà un servei prioritari per als més grans de 65 anys. Els bars d'oci nocturn i les discoteques podran obrir, però només amb un 30% màxim d'ocupació de l'aforament. No es poden fer servir, però, les pistes de ball per ballar-hi. Respecte els teatres, cinemes, auditoris i circs poden obrir amb un màxim del 50% d'aforament amb localitats preassignades. Altres tipus d'espectacles poden obrir amb un màxim de 80 persones en locals interiors i 800 en espais exteriors. Els museus poden admetre grups de fins a 20 persones, i les biblioteques poden acollir fins al 50% de l'aforament, i també fer-hi activitats si compleixen amb aquestes limitacions. Els gimnasos i equipaments esportius poden funcionar sense cita prèvia i s'hi pot fer esport o entrenar en grups de fins a 20 persones. També s'hi poden jugar partits a porta tancada.

Les ludoteques, casals i activitats a la natura per a nens i joves poden funcionar amb un 30% de l'aforament, amb un màxim de 80 persones en espais tancats i 200 a l'aire lliure. Les activitats en grup caldrà fer-les amb un màxim de 10 personesPoden obrir tota mena de comerços  sense límit de superfície, amb un màxim del 50% de l'aforament. Els centres comercials poden ocupar un màxim del 40% de l'aforament de les zones comunes. Els mercats ambulants poden obrir amb el 50% de les parades i amb control de l'afluència de públic per mantenir les distàncies recomanades. Es poden fer trobades socials de fins a 20 persones, que poden passejar juntes encara que no convisquin. Les esglésies i temples poden fer missa i celebracions amb un màxim del 75% de l'aforament.

L’avançament d’una fase a una altra de qualsevol territori es basa en la conjunció de múltiples factors. D’una banda, es continua constatant que es manté l’evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic –bàsicament, la incidència de nous casos i la taxa reproductiva efectiva-. D’altra banda, l’impuls donat a l’atenció primària per a la capacitat de diagnòstic i de seguiment de casos amb la disposició de proves PCR també contribueix a considerar que és el moment per a fer aquest nou pas de fase.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació