La Vall del Ges rep la Flama del Canigó amb actes de petit format

La celebració ve marcada enguany per la pandèmia de la Covid-19. 

Publicat 23/06/2020, Vall del Ges - Societat
la-vall-del-ges-rep-la-flama-del-canigo-amb-actes-de-petit-format

Cartell de la Flama del Canigó de Torelló.

La Flama del Canigó arribarà, un any més, a la Vall del Ges. Aquest any però ve condicionada per la pandèmia de la Covid-19 i per això es farà amb algunes restriccions. Tots els actes que s’han organitzat són de petit format per evitar aglomeracions de gent. A Torelló es preveu la seva arribada a les 6 de la tarda a la plaça Nova, en mans del Centre Excursionista Torelló, que han estat els encarregats d'anar al Canigó i portar-la fins al municipi. Ho faran havent fet tot el recorregut a peu o amb bicicleta i sense cotxes. Fa molts anys que el CET porta la flama a Torelló, però, aquesta vegada, la seva serà l’única, ja que no hi arribarà la de tradicat. A la plaça Nova es farà la rebuda institucional i els parlaments. L'aforament serà limitat i, per tant, caldrà respectar la distància de seguretat i portar mascareta. L'actual situació farà que no hi hagi revetlla popular, però qui porti un fanalet o una espelma es podrà emportar la flama a casa, seguint la iniciativa que impulsa Òmnium Cultural. La rebuda a la flama començarà amb ambient musical, a càrrec del duet Té Delegat's, que farà un concert des del balcò d’OsonaStream, a l'edifici del Casal Parroquial, una estona abans de les 6 de la tarda, amb versions de pop rock nacional i internacional i també temes propis. El concert, realitzat per OsonaStream, s’emetrà en directe a través de la página de Facebook Torellonencs i Pescallunes. Els organitzadors de l’arribada de la Flama del Canigó l’organitzen conjuntament ACTE, el Centre Excursionista Torelló (CET), l'ANC Vall del Ges, Òmnium Cultural i l'Ajuntament de Torelló.

A Sant Pere es rebrà la Flama del Canigó a 2/4 de 9 del vespre a la plaça Monmany a través de membres de Tradicat, l’associació que distribueix la flama a pobles i ciutats d’Osona, el Ripollès, el Cabrarès i el Moianès. Un cop encesa la foguera, de dimensions petites, es repartirà coca i cava per a tothom. Es posaran cent cadires al voltant perquè tothom pugui seure.  Es demana que els assistents hi acudeixin amb la seva mascareta i mantinguin les distàncies de seguretat de dos metres que es requereix. Tampoc es podran tirar petards de forma lliure, “sinó que només es podrà fer qun cop encès el peveter i la foguera i només en la zona delimitada per al llançament de petards”, expliquen des de l’Ajuntament santperenc. Al punt de les 10 de la nit tothom qui vulgui es podrà sumar a la iniciativa d’Òmnium Cultural sota el lema ‘Enguany, encenc la flama per tu’. Insta la ciutadania a encendre una espelma als balcons de totes les cases per retre homenatge no només per reivindicar la unitat de la llengua i la lluita pels drets i les llibertats dels Països Catalans, sinó també a totes les víctimes i els afectats del coronavirus.

Borgonyà és el primer nucli de Sant Vicenç on arribarà la flama del Canigó. Ho farà a les 8 del vespre quan s’encendrà el peveter i es faran els parlaments a la plaça de Can Salvans. La flama arribarà de les mans de Tradicat.Un quart d’hora més tard farà la seva entrada per Vilaseca i es seguirà el mateix procediment però al camp de futbol. Per últim, arribarà a Sant Vicenç a ¼ de 9 del vespre al Parc del cementiri. Enguany no hi haurà foguera ni tampoc el pica-pica habitual de cada any. Des de l’Ajuntament remarquen que “és una celebració excepcional amb la que demanem la comprensió i col·laboració de tothom per fer d’aquesta una revetlla segura”. Per això aquest any tant l’encesa del peveter com els parlaments es faran “en aquests nous espais oberts per a garantir la màxima capacitat per persones”. Durant l’esdeveniment “tothom haurà d’estar assegut”. El consistori santvicentenc emplaça a tots els veïns i veïnes “a gaudir d’una festivitat en família i/o grups reduïts, a fer la festa de Sant Joan amb els nostres, així com llençar alguns petards de forma segura i amb les màximes precaucions”.

Aquest any ni el Casal de la Gent Gran de Sant Vicenç ni Orís celebraran la revetlla per motius d’aforament i seguretat.

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació