La xerrada 'La maternitat i la dona: una reflexió a través de l'art' enceta els actes del Dia de les Dones a Torelló

Va anar a càrrec d'Anna Palomo, crítica d’art, llicenciada en història de l’art i doctora en Educació.

Publicat 08/03/2019, Torelló - Igualtat
la-xerrada-la-maternitat-i-la-dona-una-reflexio-a-traves-de-l-art-enceta-els-actes-del-dia-de-les-dona-a-torello

Cartell del 8 de març.

Torelló va inciar aquest dijous els actes emmarcats dins el Dia de les Dones que es commemora el 8 de març i que aquest any s’hi afegeix el fet que hi ha convocada una vaga femenista que es creu que tindrà un alt seguiment. ‘La maternitat i la dona: una reflexió a través de l’art’ és la xerrada que va pronunciar Anna Palomo, crítica d’art, llicenciada en història de l’art i doctora en Educació davant una vintena de persones. Després les persones que van voler van compartir un sopar a la mateixa Escola d’Arts Plàstiques. 

També hi ha convocat el II Concurs de Microrelats ‘Dones amb veu i lletra’. La temàtica d’enguany són els drets de les dones i la lluita per erradicar les desigualtats socials, econòmiques i les violències masclistes. La data límit de presentació dels treballs és l’1 d’abril. 

Per altra banda, la xarxa de biblioteques de la comarca d’Osona exposarà durant aquest mes de març una selecció de llibres escrits per dones sobre el moviment feminista a la Dos Rius. L’objectiu és visualitzar les aportacions de les dones a la societat. 

El 27 de març hi ha prevista la jornada ‘Violències masclistes en espais d’oci d’Osona’ a càrrec de les regidories d’Igualtat de la comarca. Es farà una conferència que portarà el mateix nom a càrrec d’Ivet Oriols de l’Observatori Noctàmbul@s. A continuació hi haurà la xerrada ‘La influència de l’urbanisme en la percepció de seguretat als espais públics i d’oci’ que pronunciarà Sara Ortiz, del col•lectiu Punt 6. També es presentaran els protocols per abordar les violències sexuals i sexistes en espais públics a Osona amb Montse Pineda, de l’Associació Creación Positiva. Es farà a l’Auditori Roca del Museu del Ter de Manlleu. 

Un taller d’autodefensa feminista és l’altra activitat proposada per l’Ajuntament de Torelló. Es donaran eines per aprendre a respectar els nostres límits, a apoderar-nos, a saber dir que no a allò que no desitgem amb la veu, l’actitud, la mirada i, només en casos on no queda una altra sortida, l’ús de tècniques físiques. Es tracta d’un tastet de quatre hores que es portarà a terme el 30 de març a les 4 de la tarda al Casal Cívic. 

Ja el dijous 11 d’abril serà el torn de la xerrada-col•loqui ‘Feminisme de butxaca. Kit de supervivència’ a càrrec de Bel Olid. Parlarà sobre la discriminació de les dones, una injustícia més subtil i difícil de detectar que en altres èpoques, però encara poderosa i paralitzadora. També abordarà els conceptes clau de la lluita feminista actual d’una manera intel•ligent, radical i, de vegades, sorprenent. Es farà al Museu de la Torneria a 2/4 de 8 de la tarda.

Finalment, del 27 de març al 12 d’abril es podrà visitar l’exposició ‘Dones del Món’ Al Torelló Jove. És una exposició cedida temporalment per Marta Vilanova i Àngel Amargant a la Mancomunitat La Plana. La mostra pretén acostar a la ciutadania la realitat de diferents dones d’arreu del món: llargues jornades laborals cultivant arròs a Laos, la maternitat en una família nòmada de Mongòlia, com s’afronta la vellesa a l’Índia o com les dones s’uneixen per ensenyar les seves tradicions en pobles de la Xina o Tailàndia. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació