Les Agonies donen el tret de sortida als actes de Setmana Santa a la Vall del Ges

Els seus organitzadors conduiran l'acte que es fa cada dijous per demanar la llibertat dels presos polítics. 

Publicat 17/04/2019, Torelló - Setmana Santa
les-agonies-donen-el-tret-de-sortida-als-actes-de-setmana-santa-a-la-vall-del-ges

Les Agonies, en la seva edició passada. (Foto: Parròquies de Torelló).

La cantada de Les Agonies aquest dijous és l’acte que enceta la Setmana Setmana a Torelló. Es tracta d’un cant de passió, de deu estrofes, i que recull els darrers moments de la vida de Crist. Data del segle XVII i va néixer a Arenys de Mar, però a Torelló no va arribar fins a principis del segle XX. Per novè any consecutiu, es cantarà íntegrament a la plaça de la Vila, en una sola cantada a les 8 del vespre, després de la missa. Precisament els organitzadors de les Agonies seran els que conduiran l'acte que es fa cada dijous al municipi per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. Lluís Capdevila, membre de Les Agonies, explica que “no s’interpretaran a la plaça Nova”, però que després tots els participants s’hi dirigiran per cantar el cant dels Segadors i cloure l’acte. 

Per la seva banda, Elisabet Soldevila, del grup d’animadors de cants de la parròquia, explica que Les Agonies són un cant que el pot cantar “tothom”, ja que musicalment “és molt fàcil d’enganxar la melodia”. També destaca que es compta amb la col·laboració de la Coral Cervià i el cor de Rocaprevera.  

Després de diversos anys intermitents, el 1993 es va recuperar definitivament les Agonies pel Dijous Sant, i l’any següent es va crear la Sensafònica Musical Torellonenca per acompanyar-les. 

Aquesta web utilitza cookies de tercers per oferir una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis l'usuari accepta l'ús que fem de les cookies. Acceptar | Més informació